Acasă Politic E ziua lui Traian Basescu! Vezi ce varsta implineste presedintele!

E ziua lui Traian Basescu! Vezi ce varsta implineste presedintele!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

E ziua lui Traian Basescu, care implineste 63 de ani, fiind ultima aniversare a sefului statului in calitate de presedinte al Romaniei, si a treia pe care si-o sarbatoreste in plina campanie electorala.

In 2009, presedintele Traian Basescu se afla in plina campanie pentru prezidentiale, atunci membrii staff-ului sau pregatindu-i o petrecere la sediul de campanie, cu un tort avand mesajul „La multi ani!’ si „58%”.

Si in 2004, Traian Basescu se afla in competitie pentru prezidentiale, el lansandu-si atunci campania electorala la Constanta, judetul in care s-a nascut, alaturi de copresedintele Aliantei PNL-PD Calin Popescu Tariceanu, dar si de Vasile Blaga si Mona Musca.

In acel an, Stelian Dutu, candidat al aliantei pentru Parlament, i-a facut cadou presedintelui o goarna militara din 1877 „cu care armata romana a fost chemata la datorie”, o sabie de parada de pe vremea regelui Carol I si un fluier de comandant de nava pentru mobilizarea la bord.

Anul acesta, Basescu aniverseaza implinirea a 63 de ani pentru ultima data ca sef al statului, de data aceasta neavand anuntat, pana in acest moment, un program public, potrivit site-ului Administratiei Prezidentiale.

De altfel, presedintele nu a avut nicio iesire publica dupa primul tur de scrutin al alegerilor prezidentiale din acest an.

De-a lungul timpului, presedintele si-a sarbatorit ziua de nastere nu numai in familie, ci si alaturi de partenerii politici de la vremea respectiva.

In 2013, seful statului a sarbatorit implinirea a 62 de ani la vila de protocol, fiind prima aniversare in calitate de bunic, alaturi de familie si de nepotica sa, Sofia Anais, atunci in varsta de cateva luni.

Presedintele a postat, atunci, pe pagina de Facebook „Alaturi de presedintele nostru” fotografii in care se afla la vila de protocol, alaturi de familie si tinand-o in brate pe nepotica sa, cu ginerele sau, Bogdan Ionescu si cu fiica sa cea mica, Elena.

Aceasta a fost prima sarbatorire in familie dupa ce, anii trecuti, Traian Basescu s-a intalnit de ziua sa si cu apropiati din mediul politic sau a avut chiar si program public.

In 2012, ziua de nastere l-a gasit pe presedintele Traian Basescu in statiunea Sinaia, de pe Valea Prahovei, la Castelul Foisor, la petrecere participand fostul ministru al Transporturilor Anca Boagiu si fostul ministru al Economiei Adriean Videanu.

In 2011, cand a implinit 60 de ani, parlamentarii coalitiei la vremea respectiva au fost invitati, la Vila Lac, pentru a marca ziua de nastere a presedintelui Traian Basescu.

Seful statului a declarat, in momentul in care a ajuns la Vila Lac ca „nu e nicio intalnire politica”.

„Este joi, iar maine (vineri – n.r.) parlamentarii pleaca, sunt acasa si am considerat de bun simt ca la implinirea a 60 de ani sa bem impreuna un pahar de vin, ca buni, rai, cum sunt, cu ei trecem criza, nu cu altcineva”, afirma, atunci, Traian Basescu.

Intrebat de jurnalisti ce isi doreste de ziua sa de nastere, seful statului a raspuns:

„Liniste”. „Si ceea ce imi doresc o sa si am, adica maine nu vin la serviciu”, mai declara Basescu.

In 2008, Basescu nu a avut un program public de ziua sa de nastere.

In 2007, 4 noiembrie a fost intr-o duminica, iar Traian Basescu a facut, la Palatul Cotroceni, o analiza a situatiei cetatenilor romani din Italia.

In 2006, presedintele s-a aflat pe Valea Prahovei impreuna cu familia si a fost vizitat si de lideri ai PD.

In 2005, presedintele Basescu si-a petrecut ziua de nastere la vila de protocol din statiunea Neptun.

Seful statului s-a nascut in 4 noiembrie 1951, la Basarabi, actualul oras Murfatlar, din judetul Constanta.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos