Sunt considerate in continuare un simbol al pacii, intelepciunii, puterii, fertilitatii si puritatii, datorita gustului intens si a proprietatilor curative.
De diferite forme, dimensiuni, texturi si arome, maslinele sunt apreciate inca din antichitate. Desi atat cele verzi, cat si cele negre au proprietati curative, fiecare aduce un alt tip de beneficii organismului.
Intrucat sunt culese inainte de a fi pe deplin coapte, cele verzi a jumatate din numarul de calorii continute de maslinele negre. Toate tipurile de masline contin grasimi, insa acestea sunt sanatoase, fiind mononesaturate.
Maslinele verzi sunt bogate in vitamina E, D si K, fibre, fier, acid oleic, potasiu, fosfor, zinc, calciu, betacaroten, polifenoli si falvonoide cu proprietati anti-inflamatoare.
Atat grasimile mononesaturate cat si polifenolii ajuta la prewvenirea oxidarii colesterolului, protejand astfel sstemul cardiovascular si prevenind aparitia unor boli precum ateroscleroza, atacul de cord sau accidentul vascular cerebral. De asemenea, maslinele verzi previn formarea chiagurilor de sange si stimuleaza vasodilatatia, avand proprietatea de a imbunatati functia cardiaca.
Continuarea pe doctorsanatate.ro!
ALUNGA RISCUL DE INFARCT IN SASE SAPTAMANI! CEL MAI EFICIENT TRATAMENT CU ULEI DE MASLINE!
SOMONUL SI ULEIUL DE MASLINE NU POT LIPSI DIN CEL MAI SANATOS MENIU DIN LUME! VEZI RETETA COMPLETA A CERCETATORILOR BRITANICI!
TRUC SIMPLU! CU CE SA UNGI CUTITUL INAINTE DE A TOCA CEAPA PENTRU A SCAPA DE USTURIMILE DE OCHI!