Acasă Stirile zilei Marturisirea unei jurnaliste britanice pentru Financial Times: Multi oameni nu cred ca...

Marturisirea unei jurnaliste britanice pentru Financial Times: Multi oameni nu cred ca Transilvania exista in realitate!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri
O jurnalista britanica a ales sa traiasca la Magura pentru ca aici s-a simtit „ca acasa“ cand a vizitat prima oara Romania la inceputul anilor 2000, iar acum localitate brasoveana a ajuns celebra in randurile publicatiei britanice Financial Times.

 

Magura, din judetul Brasov, si cei 400 de locuitori ai sai au atras atentia presti­gioasei publicatii britanice Financial Times, care, in suplimentul House&Home la ru­brica Expat Lives, reda povestea jurna­listei si autoarei de carti de istorie Arabella McIntyre-Brown, poate cea mai ciudata fiica a satului. Drumul de la Zarnesti pana in sat l-a facut intr-o caruta trasa de cai. N-o deranjeaza ca cel mai apropiat magazin modern se afla la opt kilometri distanta de sat. Are masina, asa cum au de altfel multi dintre proprietarii de acolo.

„Multi oameni nu cred ca Transilvania exista in realitate. Sentimentul este ca exista cumva dupa un val, este un loc misterios“, spune McIntyre-Brown.

Magura este aproape de Bran, cu castelul devenit celebru datorita legaturilor cu Vlad Tepes. Scrii­toarea s-a hotarat sa se mute in Romania in 2004, dupa moartea surorii si mamei sale, insa s-a stabilit definitiv in Magura in 2010, cand a terminat de renovat casa cumparata in satul brasovean. „Erau mai multe gauri in acoperis decat acoperis“, povesteste McIntyre-Brown despre casa construita din barne pe care a cumparat-o in Magura in urma cu zece ani. Autoarea britanica descrie si prima iarna pe care a petrecut-o in casa sa de la sat, din care, din cauza zapezii abun­dente, nu a putut iesi timp de trei saptamani.

Citeste mai mult pe zf.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos