Acasă Cultura Calendar Ortodox De ce este bine sa-ti sfintesti casa in noul an! Tu primesti...

De ce este bine sa-ti sfintesti casa in noul an! Tu primesti preotul?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri
Mediul virtual s-a incins in ultimele luni datorita evenimentelor care au avut loc in tara si a atitudinii nepotrivite pe care au avut-o fetele bisericesti. Cu toata amaraciunea pe care o au credinciosii in suflet fata de unii preoti este bine sa le permiteti accesul in casele voastre pentru sfintirea locuintei. Iata care sunt efectele pe care le are asupra familiei tale si cum te poate feri de lucrarea raului…

 

Sfintirea caselor credinciosilor se face prin stropirea cu aghiasma mare in ajunul Bobotezei si prin slujba sfestaniei ce se savarseste la mutarea in casa noua si care se repeta in fiecare an sau chiar mai des, atunci cand lucrarea raului se face simtita in vreun fel in casa.

Apa sfintita de preot poarta in ea puterea curatitoare si sfintitoare a harului dumnezeiesc. Cand face sfintirea apei, preotul se roaga ca: „apa aceasta sa se sfinteasca cu puterea, cu lucrarea si cu pogorarea Sfantului Duh”, „pentru ca sa se pogoare peste ea lucrarea cea curatitoare a Treimii celei mai presus de fire”, „pentru ca sa fie tamaduitoare sufletelor si trupurilor si izgonitoare a toata puterea cea potrivnica” si pentru ca „prin gustarea si stropirea cu apa sfintita sa ne trimita Dumnezeu binecuvantarea Sa, care spala intinaciunea patimilor”.

Harul lui Dumnezeu se pogoara in timpul slujbei de sfintire a apei doar peste apa pregatita din timp pentru acest lucru si nu peste toata apa care exista in alte locuri. Iata de ce e bine ca omul sa-si deschida casa atunci cand preotul vine sa le sfinteasca, pentru ca sfintirea casei vecinului nu inseamna si sfintirea propriei case.

sursa: crestin-ortodox.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos