Nu e de glumit cu jocul care a ucis peste 100 de adolescenti rusi. A simtit-o pe propria piele, o fata de 13 ani din Timisoara. A ajuns din curiozitate pe site. Dar oricat a incercat, n-a reusit sa scape de cei care fac bani de pe urma tinerilor naivi, care le cad in plasa.

La 13 ani, Maria a ajuns intamplator pe siteul jocului care a provocat peste 130 de decese in Rusia.

Maria: Am intrat pe site, un fel de facebook rusesc, unde acolo iti spune sa vorbesti cu un administrator si te pune sa iti scrii pe mana cu lama F57 si dup-aia intri in joc la ei. si in momentul in care am vazut ca te pune.., incepe cu din astea… am iesit de acolo si in momentul acela m-au sunat.

Asa a inceput teroarea. Maria a accesat jocul de pe telefon, fara sa ofere vreun numar de contact. Chiar si asa, administratorii jocului i-au aflat imediat identitatea, transmite Digi24.

Maria: imi dadeau tot felul de mesaje cu amenintari. Am blocat numarul, sa nu mai poata sa imi scrie si sa ma sune. Dar m-au sunat de pe alt numar. Tot cu amenintari si pe WhatsApp si…
Reporter: Ce ti-au spus? Te-au amenintat?
Maria: Ca sa-mi iau sicriu, ca el ma vede, ca o sa-mi vad familia moarta… daca nu fac ce-mi zice el. Mi-a dat date ale parintilor, la ce scoala sunt, la ce liceu… tot mi-a zis despre mine.

A fost momentul in care adolescenta a inteles ca jocul nu mai e joc. Le-a cerut ajutor parintilor.

Ioana, mama adolescentei: Pe langa aceste mesaje, i s-a facut o poza de pe telefonul ei, in casa noastra, cu fata ei. in momentul acela s-a speriat si tot prin mesaje, persoana care trimitea acele mesaje ii spunea ca orice ar face, el o vede, ca este in apropierea casei, sa se uite pe geam si tot felul de mesaje din acestea de intimidare.

Familia a resetat telefonul mobil si a schimbat cartela. Linistea n-a durat mai mult de cateva ore.

Ioana, mama adolescentei: Prin acel telefon, acea persoana putea sa monitorizeze tot ce se intampla in incaperea in care era telefonul si sa vada efectiv. Solutia nu este resetarea din fabrica si schimbarea numarului de telefon. Acele telefoane sunt efectiv compromise si nu mai au ce sa caute la indemana copiilor care au accesat acel joc. Pentru ca nu stii, poate ca finalul sa fie destul de tragic.

Maria spune ca are colegi care nu au abandonat jocul.

Maria: El continua jocul, nu le-a zis parintilor. M-am rugat de el sa le zica parintilor si se taie…
Reporter: E coleg de-al tau?
Maria: Da.

Maria face acum terapie. Un psiholog incearca sa o ajute sa depaseasca trauma. E greu, insa: copila se teme si de propria-i umbra. in camera ei, lumina e in permanenta aprinsa.

De mai bine de o saptamana, de cand parintii au predat telefonul politiei, mesajele au incetat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.