Acasă Stirile zilei Martin Schulz il pune la punct pe Liviu Dragnea! Daca as fi...

Martin Schulz il pune la punct pe Liviu Dragnea! Daca as fi fost la voi, as fi iesit la proteste! I-am spus si lui Dragnea! Coruptia trebuie eliminata de la radacini!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Martin Schulz, fost presedinte al Parlamentului European si contracandidatul Angelei Merkel in alegerile din aceasta luna, a fost abordat de un tanar roman cu intrebari despre coruptia din Romania si Liviu Dragnea, iar liderul socialistilor germani a dat un raspuns surprinzator: „Daca as fi fost la voi, si eu as fi fost la demonstratii”.

Mai mult, Martin Schulz, care anul trecut si-a exprimat public sustinerea pentru PSD si Liviu Dragnea, a dezvaluit ca i-ar fi spus personal aceste lucruri si presedintelui PSD.

Declaratiile au fost facute la cererea lui Christian Irimia Balazs, care a inregistrat dialogul purtat cu liderul socialistilor germani, l-a tradus si l-a postat pe Facebook:

„Christian Irimia Balazs: Suntem mai mult de un milion de romani aici (in Germania). La inceputul anului, in Romania au fost cele mai mari proteste de dupa Revolutie. Dl Liviu Dragnea voia sa modifice legi care ar fi micsorat pedepsele pentru faptele de coruptie. Dumneavoastra ati facut un videoclip de sustinere a dlui Dragnea in alegeri….Intrebarea mea este: ce le transmiteti romanilor din Germania si din Europa in legatura cu modificarile de lege propuse, care prevedeau reducerea pedepselor pentru fapte de coruptie? Si cum va pozitionati referitor la Liviu Dragnea ca persoana politica?

Martin Schulz: Va spun acum 3 puncte, pe care le-am transmis si domnului Dragnea personal. Aceste legi sunt absolut gresite. Si daca as fi fost la voi, si eu as fi fost la demonstratii.

Coruptia trebuie eliminata de la radacini si, daca in partidul meu exista corupti, eu personal voi rezolva problema. Apropo, am dat afara un vicepresedinte din fractiunea mea, Adrian Severin (2011), exact pentru asa ceva.”

Nu a fost prima oara cand tanarul roman, care acum sta in Wiesbaden, a incercat sa afle ce crede Martin Schulz despre coruptia din Romania si despre Liviu Dragnea, dupa cum a dezvaluit chiar Christian pe Facebook.

„Sambata asta vine domnul Martin Schulz in Wiesbaden. Eu stau in Wiesbaden. Am incercat pe mai multe drumuri sa il intreb dece sau daca mai sustine Domnul Dragnea.Pana acuma inca nu a raspuns, dar sambata asta nu mai poate sa mai fuga de intrebarea mea. Un milion de romani traiesc in Deutschland. Meritam un raspuns! (…) „, a postat el saptamana trecuta.

Martin Schulz si Angela Merkel isi disputa fotoliul de cancelar al Germaniei, lupta electorala fiind destul de stransa.

Sursa: ziare.com

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos