Acasă Timp liber Cultura Mariana Nicolesco, regal de muzica de opera dedicat strangerii de fonduri pentru...

Mariana Nicolesco, regal de muzica de opera dedicat strangerii de fonduri pentru copii si un omagiu in memoria regelui Mihai 1!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

 

Fundatia Inovatii Sociale Regina Maria a organizat miercuri, 6 decembrie, cea de-a doua editie a Concertului de sarbatori care anul acesta a fost oferit cu generozitate de marea soprana Mariana Nicolesco si de laureati ai Concursului International de Canto Hariclea Darclée.

Un Regal de muzica de opera dedicat strangerii de fonduri pentru 160 de copii din centrele educationale ale fundatiei, majoritatea din familii dezavantajate, care beneficiaza zilnic de activitati de tip afterschool, Recital ce a constituit si un omagiu memoriei Majestatii Sale Regele Mihai.

Dr. Wargha Enayati (presedintele Fundatiei Inovatii Sociale Regina Maria), doamna Maia Morgerstern (marea noastra actrita si directoare a Teatrului Evreiesc de Stat) si celebra soprana Mariana Nicolesco au tinut discursuri emotionante, care au readus in atentie valorile
lasate mostenire de Majestatea Sa Regele Mihai: bunatate, credinta, demnitate, echilibru, corectitudine.

Imensa a fost emotia transmisa publicului de splendidele voci ale tinerilor artisti, si de Mariana Nicolesco, prezenta in scena alaturi de ei de la un capat la altul al Recitalului, si care
a pronuntat aceste cuvinte memorabile : Nimic nu-i poate apropia pe oameni mai mult decat cantul.

Pe scena teatrului au sustinut un spectacol de zile mari, alaturi de Mariana Nicolesco, laureati ai Concursului International de Canto Hariclea Darclée, asezat sub inaltul Patronaj UNESCO: Larisa stefan – soprana, Alexandru Constantin – bariton, Ramona Paun – soprana, Andrei Nicoara – bas, Andreea Novac – soprana, Irina Baiant – soprana, Oana Andra – mezzosoprana, Florentina Soare – mezzosoprana, Iustinian Zetea – bas.

Ei au fost acompaniati la pian de maestrul Alexandru Petrovici.