Mariana Gheorghe a fost schimbata din functia de director general al OMV Petrom! Cine preia conducerea celei mai mari companii din Romania!

12

Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom a decis marti inlocuirea Marianei Gheorghe cu Christina Verchere, o scotianca ce conduce o divizie asiatica a gigantului petrolier British Petroleum.

Christina Verchere este noul presedinte si director general executiv al OMV Petrom (SNP), cea mai mare companie industriala din Romania si cea mai valoroasa companie listata la bursa de la Bucuresti. Numirea sa a fost facuta de consiliul de administratie pentru perioada ramasa din mandatul Marianei Gheorghe, pana in data de 16 aprilie 2019.

„Christina Verchere a acceptat numirea si va prelua pozitia, in functie de disponibilitate, cel mai tarziu incepand cu 21 mai 2018”, arata OMV Petrom.

Christina Verchere, 46 de ani, are o experienta de 19 ani in industria petroliera, ea fiind responsabila de divizia asiatica a British Petroleum (BP), unul dintre giganti mondiali in acest domeniu.

Schimbarea Marianei Gheorghe are loc in ziua in care presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, s-a intalnit cu o delegatie OMV-Petrom, condusa de catre directorul general al Grupului OMV AG, Rainer Seele. Potrivit unui comunicat al Președintiei, discutiile au cuprins o prezentare a strategiei de dezvoltare a companiei care include o crestere a gradului de internationalizare a Petrom, in vederea valorificarii oportunitatilor existente in regiune, precum si o crestere consistenta a investitiilor incepand cu anul acesta.

S-a mai discutat despre nevoia de predictibilitate a cadrului fiscal si legislativ și despre parteneriatul dintre OMV-Petrom si Exxon-Mobile pentru exploatarea perimetrului Neptun Deep.

!-- Composite Start -->
Loading...
<