Acasă Stirile zilei Bani Mandru ca sunt roman?! Inventia de milioane a romanilor care fura din...

Mandru ca sunt roman?! Inventia de milioane a romanilor care fura din bancomate!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Jurnalistii britanici de la Daily Mail au dezvaluit cum inventivitatea hotilor a reusit sa depaseasca orice imaginatie. Dispozitivele folosite de hoti sunt din ce in ce mai ingenioase, iar politia nu reuseste sa le tina fata. Despre ce dispozitive de clonare ale cardurilor este vorba?

In primul rand, hotii folosesc un dispozitiv care pare desprins din filmele cu „James Bond”. Si asta desi gadget-ul de la care provine il folosim fiecare dintre noi in fiecare zi. Mai exact, este vorba despre un telefon mobil. Hotii se folosesc astfel de camera video a telefonului, un circuit si o baterie mica care inregistreaza codul PIN al utilizatorilor bancomatului.

Camera video este apoi atasata sub o carcasa falsa, care este apoi montata pe bancomat. De acolo, camera ii filmeaza pe clienti in timp ce tasteaza PIN-ul. Totul este supravegheat de hoti care privesc de la cativa metri distanta. Un alt dispozitiv, care este montat pe fanta bancomatului, are rolul ori de a bloca ori de a clona cardul.

In acest sens, politistii ii sfatuiesc pe clientii bancilor care au suspiciuni sau observa dispozitivele foarte bine mascate sa nu le ridice pentru ca hotii i-ar putea urmari pentru a le recupera.

In Marea Britanie, acest tip de frauda a ajuns sa ia proportii uriase. Potrivit studiilor, fraudele cu carduri clonate au crescut anul trecut cu 4%.

Doi romani care foloseau aceasta metoda ingenioasa au fost condamnati la 6 ani de inchisoare de curand. In urma perchezitiilor, politisti au gasit peste 5.000 de carduri clonate, echipament destinat acestui scop si carcase false. Valoarea totala a cardurilor furate de romani era de peste 2 milioane de lire sterline.

Metode de a evita acest tip de frauda:
► Daca observati ca este ceva in neregula cu bancomatul sau ca a fost modificat in vreun fel, nu il folositi. Chemati politia imediat

►  Fiti tot timpul alert! Daca cineva va urmareste, opriti tranzactia si mergeti la un alt ATM. Nu va lasati distras si nu acceptati ajutor de la straini care aparent ar avea intentii bune

►  Stati mereu foarte aproape de bancomat si blocati cu mana libera tastatura. In plus, folositi-va corpul pentru ca nimeni din jur sa nu poata observa cand introduceti PIN-ul

► Dupa ce ati finalizat tranzactia, puneti banii si cardul in portofel inainte sa parasiti zona ATM-ului

►  In cazul in care bancomatul nu returneaza cardul, sunati imediat la banca; una dintre cele mai bune variante este sa va folositi mobilul in timp ce stati in fata ATM-ului.

Sursa: Obiectiv.info

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos