Mancarurile care vor fi la moda anul acesta!

Trebuie sa mananci ca sa traiesti, nu sa traiesti ca sa mananci, insa mancarea nu mai e demult doar o simpla hrana. Distribuitorul american de produse bio Whole Foods Market si-a dezvaluit predictiile in ceea ce priveste tendintele alimentare din 2018.

De la savoarea florilor, la ciupercile medicinale (numite si „functionale”) si pana la retetele care urmaresc folosirea tuturor partilor unei plante, iata cateva din „trendurile” pentru 2018 identificate de specialistii companiei americane care se lauda cu peste 100 de ani de experienta in domeniul produselor alimentare si al studierii preferintelor consumatorilor.

1. Savori florale

Loading...

„Vedetele din domeniul culinar au adoptat petalele comestibile de mai multi ani, dar inspiratia florala este in plina expansiune”, arata raportul Whole Foods Market. Fie ca este vorba de adaugarea de flori si petale in diverse feluri de mancare, fie de infuzii pentru obtinerea unor arome, mai ales in cazul bauturilor si gustarilor, compania americana claseaza aceasta tendinta pe locul 1, subliniind ca scopul este de a obtine un subtil gust dulceag si arome proaspete. Lavanda si trandafirul sunt printre cele mai folosite flori, dar vin tare din urma ceaiurile de hibiscus roz deschis, in timp ce florile de soc sunt cele mai apreciate arome florale la cocteiluri si bauturi acidulate.

2. Super-prafurile

Prafurile/ pudrele/ fainurile cu super-proprietati si-au gasit deja locul in cafeaua, smoothie-urile, batoanele nutritive, supele si produsele de patiserie. Le folosim pentru a recapata energie sau ca alternativa la cafea. Matcha (o pudra din frunze de ceai verde), radacina de maca (planta care creste in Peru) si mult mai cunoscuta cacao au aparut deja in cestile multora. Pudra de curcuma macinata este, de asemenea, foarte populara. insa prafurile proteice au depasit deja lumea salilor de sport, pentru a aduce tuturor noi nutrienti, cum este colagenul.

Loading...
spre