Acasă Stirile zilei Maia Morgernstern: Ar trebui sa-mi fie frica mie sa spun adevarul?...

Maia Morgernstern: Ar trebui sa-mi fie frica mie sa spun adevarul? Adevarul meu. Indiferent de „culoare”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Actrita Maia Morgenstern a facut un comentariu dupa ce a fost acuzata ca este manipulata in contextul scandalului cu modificarile din justitie.

„Nu sunt om politic. Nu am facut, nu fac si nu voi face parte din niciun partid politic. Nu am beneficiat in niciun fel de vreun avantaj sau privilegiu politic. Ca am fost folosita? Se prea poate.
Provin dintr-o familie in care se spunea adevarul. Oricat de neplacut. Tatal meu, supravietuitor al Holocaustului si al lagarelor staliniste, niciodata membru de partid, dar cu convingeri de stanga pe care nu le-a tradat niciodata, tatal meu a indraznit sa critice deschis abuzurile pcr . In anii ’50. Era asistent universitar. Si-a pierdul serviciul, salariul, traiul. A fost „internat intr-o clinica „. Intr-un fel, viata lui s-a oprit acolo. Dar frica nu i-a fost.
si atunci, ar trebui sa-mi fie frica mie sa spun adevarul? Adevarul meu. Indiferent de „culoare”.
Voi spune ce gandesc, fara sa insult pe nimeni, fara sa jignesc sau sa amenint. Nu stiu daca am intotdeauna dreptate. Dar am dreptul sa-mi spun adevarul

updated : am dreptul sa-mi spun adevarul, am dreptul sa pun intrebari. Am datoria sa astept si ascult raspunsuri.
Dar e datoria si dreptul meu sa afirm ca ma ranesc si ma dor jignirile, ofensele, amenintarile, rautatile zvarlite atat tinerilor cat si si varstnicilor. Am dreptul si datoria sa atrag atentia ca incitarea la violenta si ura duce in mod sigur la dezastru. Ma dor in egala masura expresii ca: „romanii mei” sau ” alta intrebare”. Ma ingrozesc in egala masura bolovanii, din orice parte ar fi zvarliti

Actrita a raspuns si celor ce o acuza ca se lasa manipulata

„Celor ce ma acuza ca nu stiu (sau ca ma las manipulata):
Asa e. Nu am citit ”ordonanta” (nici aia noua, nici aia veche). si chiar daca am incercat, probabil ca n-am inteles mare lucru. Dar nici nu mi-a explicat nimeni (da, am nevoie…. e o crima???????). Mai curand o bataie de joc. Am avut parte de dispret. si indiferenta. si „ignore”…. si un fel de ”asa e, ca zic io”.
M-ai inselat
Celor care ma acuza de lipsa de recunostinta (”V-a dat salarii…etc”):
E ca in casnicie. Te-am prins ca ma inseli. ”Ce tipi, draga, atata? Ca ti-am luat si tie parfum! Nu mai urla, ca te-am dus in concediu la Halkidiki!” Dar m-ai inselat. si divortez. Ma despart.
M-ai inselat
”Nu e bine, mama!” – imi spun oameni ce ma iubesc si pe care ii respect la randul meu. „O sa vezi tu….”
Probabil ca parfum nu mai vad eu, dar voi respira aer curat”, scrie Maia Morgenstern.