Acasă Politic Mai bine de jumatate dintre romani vor merge la Referendum potrivit unui...

Mai bine de jumatate dintre romani vor merge la Referendum potrivit unui sondaj Public-Affairs

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Mai bine de jumatate dintre romani vor merge la Referendum in 29 iulie, potrivit unui sondaj realizat de Public-Affairs, in perioada 14 – 18 iulie.

Potrivit cercetarii sociologice, prezenta estimata la vot pentru populatia rezidenta in Romania este de 63,6% si de 53% fata de listele electorale.

55,8% dintre subiecti au declarat ca vor vota ‘DA’ la referendum, in timp 21,1% sustin ca vor vota impotriva demiterii lui Traian Basescu, iar 23,1% din cei intervievati nu s-au decis cum vor vota.

Dintre cei care au declarat ca vor vota la referendum, 96% spun ca optiunea lor este definitiva, neexistand nicio posibilitate de a mai fi modificata.

De asemenea, sondajul ofera informatii privind aprecierile celor intervievati referitoare la felul in care traiesc.

Dupa cum releva datele sondajului, conditiile de trai sunt mai proaste ca in 2009, in opinia a 67% dintre romani, in timp ce alti 28% cred ca nu s-au modificat conditiile de trai. Doar 5% sustin ca nivelul de trai este mai bun decat in 2009.

20,4% din cei intervievati spun ca banii nu le ajung nici pentru strictul necesar. Dintre acestia, 63,2% vor spune DA la referendum.

Pentru 31,2% dintre romani, banii castigati ajung doar pentru strictul necesar. Aceasta categorie va vota in proportie de 61,1% pentru demiterea presedintelui.

36,8% spun ca banii le ajung pentru un trai decent, dar ca nu-si pot permite cumpararea unor obiecte mai scumpe. 59,9% dintre acestia doresc sa-l demita pe presedinte.

Chiar daca 9,2% dintre romani isi permit sa-si cumpere si lucruri mai scumpe, mai mult de jumatate din aceasta categorie – 59,3% – vor ca presedintele sa fie demis.

Doar 2,5% dintre respondenti spun ca reusesc sa aiba tot ce le trebuie fara mari eforturi. Chiar si dintre acestia 43,8% vor spune DA la referendum.

Cercetarea sociologica mai arata ca, dintre televiziunile de stiri din Romania, Antena 3 este pe primul loc in topul preferintelor respondentilor, cu 38,5%, urmata de Realitatea TV cu 22,2%, B1 tv – 7,6%, TVR info – 4,1%, Romania tv – 3,7%, Digi 24 – 1,4%. 22,5% din cei intervievati au declarat ca nu urmaresc televiziuni de stiri.

Sondajul, realizat de Public-Affairs, in perioada 14 – 18 iulie, are o marja de eroare de plus/ minus 2,8% (la un interval de incredere de 95%) si a fost realizat pe un esantion de 1.204 subiecti de 18 ani si peste, esantion probabilistic, multistadial, stratificat, pe baza rezultatelor provizorii ale recensamantului populatiei si locuintelor 2011, precum si a datelor INS privind populatia. Sondajul a fost realizat din surse interne ale Public-Affairs, prin metoda CATI.