Acasă Stirile zilei Retail Magazinul Cocor, executat silit de BCR! Va fi scos la licitatie cu...

Magazinul Cocor, executat silit de BCR! Va fi scos la licitatie cu un pret de pornire de 30 de milioane de Euro

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

BCR executa silit magazinul Cocor si va organiza o licitatie de vanzare la un pret de pornire de 30 de milioane de euro, decizie contestata in instanta de proprietarii magazinului.

„La data de 12 octombrie, Cocor a primit publicatie de vanzare a centrului comercial Cocor, prin executor judecatoresc, la cererea BCR. Licitatia va avea loc pe 16.11.2012 (…) si pretul de pornire este de 134,9 milioane de lei. Raportul de expertiza tehnica a fost stabilit initial la pretul de 42 milioane de euro, iar la insistenta BCR a fost diminuat prin completare la 134,9 milioane de lei. Cocor a depus contestatie la executarea in instanta”, se arata intr-un anunt al firmei Cocor Bucuresti (COCR), proprietarul magazinului, transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

BCR a finantat cu circa 18 milioane de euro modernizarea magazinului.

„De la 6.06.2012, Cocor a platit catre BCR peste 1,25 milioane de euro si poate achita sume suplimentare cu conditia semnarii unui act aditional la creditul ipotecar. Continuam negocierile cu BCR si sunt sanse ca in perioada imediat urmatoare sa ajungem la o intelegere si sa semnam actul convenit”, se mentioneaza in anuntul transmis BVB.

Actionarii centrului comercial Cocor au aprobat la inceput lunii octombrie vanzarea fiecarui spatiu comercial in parte din cadrul magazinului din Piata Unirii din Bucuresti, stabilind un pret minim de 5.000 euro/metru patrat, dupa ce in urma cu peste doua luni unitatea a fost scoasa la vanzare. Spatiul se afla in proprietatea Cocor din 1994 si era inclus in lista proprietatilor scoase la vanzare in cadrul strategiei aprobate de actionari in luna iulie si care prevede restructurarea firmei. Actionarii au stabilit, la acea data, un pret de pornire de 50 milioane de euro, negociabil pana la jumatate.

La finalul anului trecut, cladirea magazinului Cocor a fost reevaluata in scadere, de la 86,4 milioane de lei (20 milioane euro) la 45,1 milioane de lei (10,5 mil. euro).

Investitiile totale in noul Cocor si in parcarea supraetajata din spatele magazinului s-au ridicat la circa 25 milioane de euro. In urma investitiilor, suprafata inchiriabila a magazinului a crescut de la 6.000 la 10.000 de metri patrati. Magazinul a fost redeschis in octombrie 2010.

Cocor Bucuresti a inregistrat in primul semestru pierderi de 7,9 milioane de lei, in crestere de 4,6 ori fata de perioada similara a anului trecut, cand a raportat un rezultat negativ de 1,7 milioane lei. Totodata, cifra de afaceri a companiei a scazut la jumatate, de la 12 milioane de lei la 6,2 milioane de lei.

Cocor este detinuta de fondul de investitii Broadhurst Investments, Daniel Stoica, Liviu Ursan, Aurel Besliu, SIF Muntenia si SIF Transilvania.

Titlurile Cocor Bucuresti sunt tranzactionate pe piata Rasdaq, ultimele transferuri fiind realizate vineri, la un pret de 98,5 de lei pe actiune. La aceasta cotatie capitalizarea firmei era de 29,7 milioane de lei (6,6 milioane de euro).