Acasă Stirile zilei Mafia lemnului, pusa pe butuci! 33 de posibile abateri, raportate autoritatilor!

Mafia lemnului, pusa pe butuci! 33 de posibile abateri, raportate autoritatilor!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Holzindustrie Schweighofer, companie ce se ocupa cu prelucrarea lemnului, a identificat, in perioada noiembrie 2016 – aprilie 2017, 33 de posibile nereguli in privinta achizitiilor, pe care le-a raportat autoritatilor. in urma verificarilor, compania a exclus doi furnizori din lantul de aprovizionare cu materie prima.

„Holzindustrie Schweighofer are o politica de toleranta zero privind incalcarea politicii de achizitii, disponibila public pe website-ul companiei. Orice informatie despre posibile nereguli in lantul de aprovizionare este analizata scrupulos si fiecare caz este studiat in detaliu. Compania colaboreaza permanent cu autoritatile, punandu-le la dispozitie toate detaliile necesare clarificarii acestor situatii. in urma celor 33 de verificari mentionate, doua societati comerciale care au incalcat criteriile stricte impuse de Holzindustrie Schweighofer au fost excluse din lantul de aprovizionare”, se arata intr-un comunicat al companiei.

Reprezentantii grupului sustin ca Holzindustrie Schweighofer si-a luat angajamentul sa lupte impotriva fenomenului taierilor ilegale si sa se asigure ca procesul de achizitie a lemnului este conform legislatiei si normelor in vigoare.

in acest scop, compania are un dialog constructiv cu ONG-urile de mediu, o comunicare transparenta cu partile interesate si un sistem complex de control al lantului de aprovizionare. Sistemul include si monitorizarea mass-media pentru a identifica posibile nereguli privind provenienta lemnului.

„in luna ianuarie, am prezentat public un plan complex de actiune pentru o industrie sustenabila a lemnului in Romania. Una dintre componentele cheie a acestui plan este analiza imediata a tuturor neregulilor posibile care pot afecta lantul nostru de aprovizionare, inclusiv a acelora despre care aflam prin monitorizarea mass-media. Ca urmare a acestor principii, am luat decizia de a inceta imediat colaborarea cu doi furnizori care nu se incadreaza in standardele noastre”, a precizat Dan Banacu, director general Holzindustrie Schweighofer Romania.

Totodata, compania austriaca a implementat un sistem de monitorizare prin GPS a transporturilor de lemn, denumit Timflow, pentru a se asigura ca doar busteni recoltati legal ajung la fabricile de cherestea.

Pana acum, din lantul de aprovizionare al companiei au fost exclusi aproximativ/peste 80 de furnizori, arata realitatea.net.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos