Acasă Stirile zilei Madeleine Albright dezvaluie un adevar dureros pentru romani: Ion Iliescu, tatal pesedistilor,...

Madeleine Albright dezvaluie un adevar dureros pentru romani: Ion Iliescu, tatal pesedistilor, a refuzat tratamente anti-SIDA pentru mii de tineri romani!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Vlad Mixich, membru al boardului Agentiei Europene pentru Securitate si Sanatate,relateaza un episod din cartea de memorii a fostului secretar de stat al SUA, Madeleine Albright, relevant pentru mentalitatea PSD-ista. „Si sa nu ne imaginam ca mostenitorii de azi ai acelor jivine sunt altfel. Privind in jur, as zice ca sunt chiar mai rai”, puncteaza Mixich.

„O intamplare veche de 18 ani dar care spune multe despre prezent:

Ion Iliescu, pe vremea celui de-al doilea mandat al sau de presedinte al Romaniei, a avut o intalnire cu Madeleine Albright. Subiectul: numarul mare de copii/tineri cu HIV care traiau in Romania si lipsa tratamentului pentru ei.

Albright i-a spus atunci lui Ion Iliescu ca o companie americana care producea un tratament foarte eficient pentru HIV era dispusa sa acorde reduceri considerabile de pret pentru Romania, ca toti acesti pacienti sa poata fi tratati.

Stiti ce i-a raspuns Iliescu? Ca dat fiind bugetul minuscul dat de statul roman pentru Sanatate, chiar si cele mai mici preturi posibile si tot ar fi prea mult pentru ca statul roman sa cumpere acel tratament care salva viata a mii si mii de copii si tineri.

Deci de acolo venim, din acea mentalitate a acelor jivine politice pentru care bugetul tarii era prea mic pentru a salva sanatatea a mii de copii si tineri, dar pentru care bugetul tarii nu a fost niciodata atat de mic incat sa-i impiedice sa ne fure taxele, autostrazile, spitalele, educatia si … pana la urma, viitorul.

Si sa nu ne imaginam ca mostenitorii de azi ai acelor jivine sunt altfel. Privind in jur, as zice ca sunt chiar mai rai.

[intamplarea cu Iliescu e povestita de fostul secretar de stat american, Madeleine Albright, in memoriile ei]

PS. Deznodamantul: Madeleine Albright povesteste ca impresionata de situatia disperata, a reusit sa convinga compania respectiva sa doneze tratamentul. Puternicii Romaniei de la acel moment au prezentat situatia ca fiind o mare realizare a lor”, a scris Mixich pe Facebook.

Importanti lideri ai PSD s-au pozitionat in aceste zile alaturi de Adrian Streinu-Cercel, ale carui propuneri aberante de carantinare a persoanelor de peste 65 de ani au starnit o ampla revolta. Gabriela Firea chiar a sustinut ca Cercel ar fi fost pe cale sa obtina vaccinul impotriva COVID-19, scrie Aktual24.

„Prin razbunare nu se va inventa vaccinul anti-covid! Si nici nu se va limita raspandirea virusului. Intr-o vreme in care toti specialistii trebuie sa fie ascultati si sustinuti (nu avem asa multi!), ne rafuim cu ei si ii ducem in malaxorul politic. Suntem normali (la cap)? Nu putem ingropa securea razboiului politic dement macar cat sufera toata tara, toata planeta?

Si, in fond, cu ce a gresit? S-a dovedit a fi o minciuna confectionata cea despre carantinarea tuturor persoanelor de peste 65 de ani la hotel. Documentul din februarie se referea la seniorii care nu au familie si prieteni care sa-i aprovizioneze cu medicamente si alimente.

Iar in privinta proiectului privind testarea pe scara larga a ceratenilor, unde e vina? Toate tarile aplica, deja, astfel de solutii medicale. Sunt utile, necesare, chiar vitale.

As fi iesit in apararea oricarui medic nedreptatit. Sunt curioasa cati vor reactiona la aceasta situatie fara nicio logica”, a scris Firea pe Facebook.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos