Acasă Sanatate Anuntul OMS care provoaca fiori: Ce se intampla e o tragedie inimaginabila....

Anuntul OMS care provoaca fiori: Ce se intampla e o tragedie inimaginabila. Aproape jumatate dintre decesele de coronavirus au fost in aziluri de batrani

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Aproape jumatate dintre cazurile de decese din cauza coronavirusului din Europa s-au petrecut in aziluri de batrani, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

Dr. Hans Kluge, directorul regional pentru Europa al OMS a spus ca aceste cifre arata o imagine profund ingrijoratoare in ceea ce privește pandemia. El a spus ca guvernele trebuie sa continue sa acorde ingrijire adecvata cetatenilor in varsta.

„Ce se intampla este o tragedie umana inimaginabila”, a adaugat el. Cifrele vin in contextul in care și in Regatul Unit s-a descoperit ca 2000 de aziluri de batrani au devenit focare de infectie cu coronavirus.

De asemenea, aproape jumatate dintre noile infectii cu noul coronavirus detectate in Italia luna aceasta au avut loc in aziluri de batrani, a informat vineri un studiu oficial, citat de DPA și Agerpres.

In Lombardia, cea mai afectata regiune italiana, procurorii investigheaza daca conducerea unora dintre aceste camine nu a facut in mod activ rabat de la masurile de protectie. Personalul de la Pio Alberto Trivulzio, cel mai mare azil de batrani din Milano, a declarat ca la inceputul epidemiei i s-a interzis purtarea maştilor, aparent pentru a preveni panica in randul rezidentilor.

Autoritatile regionale in domeniul sanatatii au fost, la randul lor, criticate, pentru ca au mutat pacientii cu COVID-19 in caminele de varstnici pentru a face mai mult loc in spitale, raspandind astfel virusul.

in Europa au fost inregistrate, in total, 116.091 de decese din cauza noului coronavirus și peste un milion de cazuri confirmate.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos