Luna nasterii poate avea impact asupra bolilor la care esti predispus!

364

Predispozitia la anumite boli este data de luna nasterii fiecaruia dintre noi, dar nu stim in ce masura potrivit statisticilor. Un grup de cercetatori de la Universitatea din Columbia au studiat acest aspect si confirma faptul ca luna nasterii ofera o predispozitie pentru aparitia anumitor boli de-a lungul vietii, conform mentalfloss.com, citat de hotnews.ro

In urma examinarii istoricului medical, in perioada 1985-2013, a circa 1,7 milioane de pacienti din New York, cercetatorii au dezvoltat un algoritm prin care au reusit sa compare 1,688 de boli cu datele de nastere, confirmand supozitiile medicale intalnite in studiile anterioare. Din noul studiu a reiesit ca 55 de boli, dintre care 39 erau deja notate in alte studii similare, au legatura cu luna de nastere a pacientilor.

Din datele studiului rezulta ca persoanele nascute in luna martie au predispozitia de a dezvolta boli de inima, cele nascute in luna iulie si octombrie sunt mai sensibile la bolile respiratorii precum astmul, iar persoanele cu data de nastere in luna noiembrie sunt predispuse sa dezvolte tulburari de hiperactivitate si deficit de atentie, cunoscute sub numele de ADHD.

”Chiar daca asocierile sunt concludente, riscul declansarii unor boli, determinat de luna nasterii, este minor in comparatie cu alti factori precum dieta si stilul de viata. Cu toate astea, noile date sunt utile pentru a avea o mai buna intelegere a felului in care functioneaza organismul uman, ajutand la prevenirea bolilor cu risc crescut de aparitie, in functie de sensibilitatea fiecarui pacient”, afirrma Doctorul Nicholas Tatonetti, autorul principal al studiului.

sursa: hotnews.ro

!-- Composite Start -->
Loading...
<