Arestarile in fieful primarului Sorin Oprescu nu se mai opresc astfel ca in numai un an de zile au fost saltati trei oameni cheie din Primaria Cpitalei. Procurorii DNA au dispus retinerea pentru 24 de ore, incepand de la 12 iunie 2015 a inculpatului METESCU GHEORGHE COSMIN, functionar public in cadrul Serviciul Urbanism al Primariei Municipiului Bucuresti, cu privire la savarsirea infractiunii de luare de mita.

„In cursul anului 2015, inculpatul Metescu Gheorghe Cosmin, in calitate de functionar public in cadrul Serviciul Urbanism al Primariei Municipiului Bucuresti, a pretins – prin intermediari – suma de 40.000 de euro de la proprietarii unui teren situat in Bucuresti, pentru a-si indeplini atributiile de serviciu, in sensul modificarii unui plan de urbanism zonal.
Concret, proprietarii erau interesati ca suprafata de teren respectiva sa dobandeasca caracter construibil, in conditiile in care, potrivit planului de urbanism zonal actual, aceasta suprafata de teren nu avea caracter construibil, fiind incadrata in categoria „spatii verzi”.
La data de 11 iunie 2015, inculpatul Metescu Gheorghe Cosmin a primit de la unul dintre intermediari suma de bani respectiva, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.
In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei..

Inculpatului Metescu Gheorghe Cosmin i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala, urmand a fi prezentat la data de 12 iunie 2015, la Tribunalul Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”, se arata in comunicatul DNA!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.