Acasă Stirile zilei Social Luna DECEMBRIE ne asteapta cu ninsori mai mari decat in anii trecuti!...

Luna DECEMBRIE ne asteapta cu ninsori mai mari decat in anii trecuti! Vezi cum v-a fi vremea in urmatoarele trei luni

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Luna noiembrie vine cu mai multe precipitatii decat in mod normal, in decembrie ne asteapta ninsorile care vor fi mult mai mari decat in anii trecuti, iar din ianuarie gerul isi intra in adevaratele drepturi.

Pentru luna noiembrie estimarile Centrului European de Prognoza vorbesc despre mai multe precipitatii decat in mod caracteristic climatologic acestei luni, mai putin in partea de sud vest si de sud a tarii unde este estimeaza un regim pluviometric normal.

Precipitatiile sunt mai abundente in luna noiembrie pentru ca este luna in care ciclonii mediteranieni se angajeaza tot mai frecvent pe traiectorii care duc catre tara noastra. In ceea ce priveste regimul termic, media lunara este de 4,2 grade. Regimul termic pentru luna noiembrie se asteapta temperaturi relativ normale, mai putin in nordul si nord estul teritoriului unde se astimeaza ca va fi mai rece. Probabil racirea se va produce in a doua jumatatea a lunii noiembrie, cand e normal sa apara aspecte de iarna.

In decembrie, temperaturile marcheaza o scadere cu 5…6 grade fata de noiembrie. In aceasta luna, in mod obisnuit, in Romania are loc un viscol, iar pentru acest decembrie se estimeaza ca vom avea parte de temperaturi normale, cu o medie de circa 0 grade, dar va fi mai cald, decat in mod normal, in partea de sud est a tarii.

Se estimeaza un decembrie bogat in precipitatii, mai putin in partea de sud est si local cateva zone din vestul tarii.

Probabil va fi mai multa zapada decat este normal in mod climatologic in luna decembrie. Asta nu inseamna ca va fi toata luna cu ninsori. Aceste cantitati de precipitatii pot sa cada intr-una sau doua zile si restul lunii sa fie destul de sacetos.

Ianuarie este cea mai geroasa luna la noi in tara. Se estimeaza temperaturi mai ridicare in parte de sud si de est a tarii. In mod obisnuit, in timpul iernii in tara noastra, fecvent in decembrie se produce un viscol, in ianuarie doua viscole, iar in februarie un viscol. Potrivit meteorologilor, asta inseamna normal in tara noastra. Normal nu inseamna mai putin periculos, nu inseamna ca se exclud ninsorile abundente si gerurile naprasnice.