Acasă Stirile zilei Cursa travestitilor a adunat mii de curiosi in Washington! Vezi VIDEO

Cursa travestitilor a adunat mii de curiosi in Washington! Vezi VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cursa travestitilor a adunat mii de oameni pe strazile din Washington, evenimentul avand o traditie de 25 de ani.

Inca din 1987, travestiti din intreaga lume, imbracati in tinute tipatoare si purtand pantofi cu toc cui, iau startul la cursa din capitala americana.

Si in acest an, cursa travestitilor a adunat la Washington sute de „regine” din intreaga lume. Mii de oameni au iesit pe strada sa-si sustina travestitii favoriti. In istoria competitiei de 25 de ani au existat si momente tensionate.

„In 1987 anul in care a fost fondata, eram doar un grup de prieteni care am iesit pe strada 17, am alergat, ne-am declarat castigatori si am plecat. Cu timpul a devenit mai mare si intr-un an politistii au decis ca vor sa deschida strada pentru trafic, asa ca au arestat toti participantii. A fost un incident neplacut. In urmatorul an primarul a fost acolo, cursa a fost deschisa publicului si a devenit un eveniment”, a declarat un participant.

Travestitii prezenti la eveniment au tinut sa-i multumeasca presedintelui american pentru ca sustine cauza minoritatii gay. Dar si-au exprimat si teama ca o potentiala victorie a lui Mitt Romney ar putea trimite comunitatea gay din nou in zona indezirabililor.