Acasă Stirile zilei Stiinta Lumina diminetii s-a dovedit a fi cel mai bun LEAC impotriva OBEZITATII!

Lumina diminetii s-a dovedit a fi cel mai bun LEAC impotriva OBEZITATII!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Oamenii de stiinta au descoperit in urma unui studiu efectuat in Statele Unite ca lumina diminetii poate ajuta persoanele care vor sa slabeasca sau sa aiba o silueta de invidiat.

Studiul, realizat pe un esantion limitat de 54 de voluntari, arata faptul ca cei mai slabi dintre acestia nu faceau mai multe exercitii fizice si nici nu mancau neaparat mai sanatos decat ceilalti. Ei erau expusi mai mult timp la lumina naturala, dimineata, devreme.

„Cu cat expunerea la aceasta lumina se produce mai devreme pe parcursul zilei, cu atat indicele de masa corporala este mai mic”, a spus Kathryn Reid, profesor de neurologie la Facultatea de medicina de la Universitatea Northwestern din Chicago, coautoare a studiului.

Participantii aveau varsta medie de 30 de ani. Ei purtau un aparat la incheietura mainii care masura expunerea la lumina si ciclurile somnului. Ei au raportat, totodata, tot ce au mancat in timpul celor sapte zile cat a durat acest studiu.

Expunerea la lumina diminetii a avut o influenta asupra indicelui de masa corporala (IMC) al voluntarilor, indiferent de nivelul de activitate fizica efectuata, de aportul caloric, de durata somnului si de varsta.

Potrivit rezultatelor studiului, lumina matinala influenteaza cu aproximativ 20% valoarea IMC-ului.

„Lumina este agentul cel mai important pentru a ajusta ceasul intern care regularizeaza ritmul circadian (care are o oscilatie de circa 24 de ore, n.r.), care, la randul sau, regleaza balanta energetica”, a adaugat Phyllis Zee, o alta coautoare a studiului.

„Concluzia este ca oamenii ar trebui sa incerce sa beneficieze de mai multa lumina intre ora 08.00 si cea a pranzului”, a adaugat ea.

O expunere la lumina matinala de doar 20-30 de minute poate avea un efect pozitiv suficient de important asupra IMC-ului, afirma autorii studiului.

Sursa: mediafax.ro