Acasă Life Dezvoltare Personala Lumea in care traim este o lume ciudata! De ce cine sufera...

Lumea in care traim este o lume ciudata! De ce cine sufera are mai multi prieteni? Vezi raspunsurile lui Osho!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Suferinta va poate oferi multe lucruri pe care fericirea nu vi le poate oferi. De fapt, fericirea va rapeste multe lucruri. Ea va rapeste tot ce ati avut vreodata, tot ce ati fost vreodata; fericirea va distruge!
Suferinta va hraneste egoul, in timp ce fericirea este in esenta o stare dincolo de ego.
Asa se explica de ce oamenilor le este atat de greu sa fie fericiti, de ce milioane de oameni din intreaga lume au decis sa fie nefericiti. Suferinta va da un ego foarte puternic, bine cristalizat. Atunci cand sunteti fericiti, existati. Cand sunteti fericiti, nu existati.
Daca intelegeti acest mecanism lucrurile va vor deveni foarte clare.
Suferinta va pare sa pareti speciali. Fericirea este un fenomen universal, nu are nimic special.
Suferind, omul devine absolut special, iese in evidenta.
Suferinta va ajuta sa atrageti atentia altor persoane…Toata lumea se ocupa de voi. Cine ar putea sa raneasca pe cineva care sufera?…De aceea investitia in suferinta aduce mari dividente. Daca sotia nu sufera, sotul are tendinta sa uite de ea. Daca sotul sufera, intreaga familie – sotia, copiii – sunt in jurul lui.
Nimeni nu suporta un om fericit, caci acesta raneste egourile celor din jur. Ei incep sa se gandeasca: „Deci, tu ai devenit fericit, in timp ce noi continuam sa ne taram prin intuneric, prin suferinta si prin iad. Cum indraznesti sa fii fericit cand noi suferim atat de mult?”.
Cand esti fericit esti fericit, esti un individ; cand suferi faci parte integrata din multime…Iata ce veti constata: cand esti nefericit, esti conformist. Societatea adora conformistii, oamenii ii respecta. Poti chiar sa devii un sfant daca esti conformist. Nu intamplator toti sfintii vostri au fost niste nefericiti…Ei au condamnat orice forma de bucurie ca pe un pacat…Cu toate acestea, au fost respectati, dar numai din cauza suferintei lor. Toate acestea nu fac decat sa creeze oameni nefericiti si o societate nefericita. Priviti-va in fata suferinta si veti descoperi cateva aspecte fundamentale: unu – ea va confera respectabilitate.

Oamenii din jura va simpatizeaza mai mult, va arata mai multa prietenie. Cine sufera are mai multi prieteni. Lumea in care traim este o lume ciudata; cineva nu este in regula cu ea. Lucrurile ar trebui sa stea invers: omul fericit ar trebui sa aiba mai multi prieteni. Dar daca sunteti fericiti, cei din jur vor fi invidiosi si nu va vor mai arata prietenie. Ei se vor simti inselati, caci voi veti avea ceva ce lor le lipseste…
Trebuie sa invatati cum sa fiti fericiti si cum sa-i respectati pe cei care sunt fericiti. Veti aduce un mare serviciu umanitatii. Nu ii simpatizati prea mult pe cei nefericiti. Ajutati-i, dar nu-i simpatizati. Nu le bagati in cap ideea ca nefericirea este o calitate…
Fiti fericiti, respectati fericirea si ajutati-i pe oameni sa inteleaga ca ea este scopul vietii. Cand vedeti un om fericit, respectati-l, caci el este un sfant.
Va simtiti trist? Dansati, sau faceti un dus, si veti constata cum tristetea dispare din trupul dumneavoastra, odata cu caldura corporala.
Urmariti sa va puneti mintea in situatii in care sa nu poata functiona la fel ca mai inainte.
Toate tehnicile care au fost create de-a lungul timpului nu sunt altceva decat modalitati de a distrage mintea de la vechile sale obisnuinte.
De ce? Mintea devine confuza. Ea nu poate stabili nici o corelatie intre cele doua situatii.
Asadar, faceti orice va trece prin minte pentru a pune mintea in asemenea situatii, nu repetati niciodata aceeasi metoda. Aici e tot secretul. In caz contrar, daca de fiecare data cand sunteti trist veti face un dus, mintea va sfarsi prin a asocia cele doua actiuni…Continuati sa va surprindeti mintea de fiecare data. Fiti inventiv.

sursa: descopera-tee.com, fragment din cartea Farmacie pentru Osho!