Acasă Stirile zilei Lufthansa vrea să dea afară 3.500 de angajați ca să revină pe...

Lufthansa vrea să dea afară 3.500 de angajați ca să revină pe profit

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Deutsche Lufthansa, cea mai mare companie aeriană din Germania, a anunţat, joi, planuri pentru desfiinţarea a 3.500 de posturi administrative din operaţiunile globale ale companiei, dintr-un total al angajaţilor de 117.000, în încercarea de a reveni pe profit.

„Putem asigura locurile de muncă pe termen lung şi crea noi posturi dacă reorganizăm partea administrativă şi acceptăm reduceri de slujbe acum”, a spus directorul general, Christoph Franz.

Lufthansa s-a descurcat mai bine în timpul crizei decât concurenţii Air France-KLM şi British Airways, dar Franz afirmă că operatorul german trebuie să scadă radical costurile pentru a rămâne competitiv.

Şeful Lufthansa a promis să îmbunătăţească rezultatele cu 1,5 miliarde de euro până la sfârşitul anului 2014, chiar dacă marjele sunt sub presiune din cauza preţurilor combustibilului, economiei slabe din Europa, dar şi concurenţei dure din partea companiilor low-cost şi operatorilor din Orientul Mijlociu.

O treime din aceste economii urmează să fie asigurate prin reducerea costurilor cu personalul.Anunţul vine după ce Lufthansa a raportat, miercuri, dublarea pierderii operaţionale pentru primul trimestru, la 381 milioane de euro. Analiştii se aşteptau la un rezultat negativ de numai 289 milioane de euro. sursa: Mediafax