Ludogoreţ Razgrad a câştigat primul său titlu de campionă, la primul sezon de la promovarea pe prima ligă de fotbal bulgărească.

După ce pe 16 mai i-a suflat Cupa Bulgariei lui Lokomotiv Plovdiv, Ludogoreţ a reuşit eventul, o săptămână mai târziu, după ce a jucat cu titlul pe masă împotriva celor de la ŢSKA Sofia(1-0), şi ei cu speranţe pentru titlu, însă cu un avantaj de două puncte.

Cine este totuşi Ludogoreţ? Formaţia din Razgrad joacă pe Ludogoreţ Arena, un stadion de doar 6.000 de locuri. A fost înfiinţată în 1945, ca urmare a fuziunii a cinci echipe din Razgrad. În sezonul ’61-’62, aceasta a promovat pentru prima dată în B PFG (liga a doua din Bulgaria). Ludogoreţ s-a zbătut mai tot timpul între ligile a doua şi a treia din Bulgaria.

În 1990, Ludogoreţ juca sub denumirea de Antibiotik Razgrad, iar în 2006, clubul a fost desfiinţat, pentru a fi reînfiinţat mai târziu. Patru sezoane au petrecut în liga a treia, pentru a promova în 2010 în liga a doua. Un an mai târziu, aveau să păşească pe prima scenă a fotbalului bulgăresc, pe care au cucerit-o încă de la prima reprezentaţie.

Ludogoreţ Razgrad are în lot şi fotbalişti care au trecut pe la echipele din România. Emil Gargorov (ex Craiova), Stanislav Ghencev (ex Vaslui) şi Vitinha (ex CFR) au contribuit şi ei la primul titlu de campioană a lui Ludogoreţ.

Proaspăt campioană, Ludogoreţ va participa în preliminariile Champions League, urmând să evolueze în turul doi al competiţiei.

 

  George Stanciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.