Acasă Stirile zilei Locul din Romania care ascunde cea mai pura apa! A fost sursa...

Locul din Romania care ascunde cea mai pura apa! A fost sursa de apa a lui Zamolxe!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cu un debit de aproximativ 400 de litri pe secunda, Cascada 7 Izvoare este considerata cea mai pura sursa de apa curgatoare de pe suprafata Romaniei.

Izvoarele isi aprovizioneaza suvoaiele dintr-un lac subteran, la o altitudine de 1300 de metri. Cascada Sapte Izvoare este situata in Parcul Natural Bucegi, mai exact intre Scropoasa si superbul Lac Bolboci.

Cascada 7 Izvoare este considerata un loc miraculos, datorita zvonurilor raspandite despre aceasta zona si puternica incarcatura istorica pe care o poarta.

Cascada este considerata o sursa de apa sacra inca de pe vremea dacilor, in urma cu peste 2000 de ani. Legenda spune ca din apele acestea a baut insusi zeul suprem al geto-dacilor, Zamolxe, apa de aici fiind considerata pura si unica in lume.

Speculatiile legate de puritatea apei au fost lamurite de stiinta. Cercetatorii romani si straini au descoperit ca apa celor sapte izvoare vii ar trece printr-un zacamant de argint, fapt ce impiedica dezvoltarea bacteriilor ce ar putea aparea in apa, ordonand structura moleculara, pana la ideal. Apa de aici este imbuteliata drept apa plata 7 Izvoare, la Moroieni, scrie turismland.