Acasă Stirile zilei Imobiliare Locuinţele se vor mai ieftini din cauza problemelor de finanţare

Locuinţele se vor mai ieftini din cauza problemelor de finanţare

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Piaţa imobiliară din România rămâne una problematică pentru compania israeliană GTC, al cărei portofoliu local s-a devalorizat pe parcursul anului trecut cu 120 de milioane de euro, potrivit raportului financiar al companiei listate pe bursa de la Varşovia.

GTC este unul dintre cei mai vechi investitori imobiliari din piaţa locală, cu o prezenţă de peste zece ani, timp în care au fost realizate iniţial clădirile de birouri Europe House şi America House din Piaţa Victoriei, vândute la preţuri foarte bune înainte de venirea crizei.

Şi în prezent israelienii au un proiect de birouri important în portofoliu, turnurile City Gate din Piaţa Presei, a căror valoare de piaţă s-a menţinut la 173 de milioane de euro pe parcursul anului trecut, potrivit aceleiaşi surse. Devalorizarea activelor are loc ca urmare a scăderii valorii de piaţă pentru primele trei centre comerciale realizate de companie pe piaţa locală – proiectele Galleria din Suceava, Piatra-Neamţ şi Buzău -, precum şi a terenurilor din portofoliu şi a ansamblurilor rezidenţiale Rose Garden şi FeliCity din Bucureşti.
„În România preţurile apartamentelor noi au scăzut cu 50% faţă de vârful pieţei. Din cauza dificultăţilor din piaţa de creditare ipotecară, pe termen scurt sunt aşteptate noi reduceri de preţuri”, spun reprezentanţii GTC, care solicitau la începutul anului preţuri de 88.600 de euro plus TVA pentru apartamentele cu trei camere din FeliCity, faţă de 180.000 de euro plus TVA în perioada de boom. Compania a realizat circa 1.000 de apartamente în proiectele FeliCity (324 de unităţi) şi Rose Garden.