Acasă Stirile zilei Localitatea in care furtuna care apare „o data la 10 ani” a...

Localitatea in care furtuna care apare „o data la 10 ani” a distrus o padure de 600 de hectare! Ce au observat apoi locuitorii

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Natura s-a dezlantuit in comuna Brosteni, judetul Suceava. In urma unei furtuni, care spun localnicii ca apare prin zona lor o data la 10 ani, o padure de brazi, de peste 600 de hectare, a fost pusa la pamant, in doar cateva zeci de minute.

Padurarii spun ca vor avea nevoie de cel putin o luna de zile pentru evalua pagubele. Localnicii din comuna Brosteni spun ca la sfarsitul lunii trecute asupra localitatii lor s-a abatut o furtuna atat de mare incat parea o tornada.

Intr-o singura noapte, toata padurea din jurul comunei a fost pur si simplu pusa la pamant. In zilele care au urmat, padurarii au constat ca este vorba de un adevarat dezastru, sute de mii de metri cubi de brad au fost compromisi.

Pagubele sunt in continuare in evaluare, insa din primele estimari totul se ridica la cateva zeci de milioane de euro. Acum, autoritatile silvice din Suceava au format 15 echipe de lucru, care numara copacii doborati la pamant, iar apoi urmeaza sa intocmeasca un raport complet, noteaza stirileprotv.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos