Acasă Stirile zilei Bani „Lista neagra” cu fermieri care nu vor mai primi subventii

„Lista neagra” cu fermieri care nu vor mai primi subventii

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Guvernul lucreaza in acest an o „lista neagra”, care va include fermierii inactivi si institutiile care detin terenuri si care primeau subventii, astfel incat acestia sa nu mai beneficieze de platile pe suprafata, a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, citat de Mediafax.

„Se introduce un nou concept, conceptul de fermier activ, astfel incat nu mai pot beneficia de plati directe decat acei fermieri care inregistreaza si lucreaza in agricultura. Exemple sunt numeroase, consiliile locale, aeroportul nu stiu care din Bucuresti sau din alte zone care pana acum cel putin pe pajisti, pe administrarea corecta in bune conditii agricole si de mediu a pajistilor, primeau aceste plati directe”, a spus ministrul.

El a explicat ca, nefiind fermieri activi, aceste institutii si fermieri vor figura pe „o lista neagra” si nu vor mai putea primi platile pe suprafata.

„Nu este o categorie foarte mare astfel incat sa creeze probleme. Mai mult, acest lucru cred ca aduce avantaje pentru cei care lucreaza in agricultura”, a spus Daniel Constantin.

Ministrul a afirmat ca lista va fi definitivata in acest an, perioada in care va fi definit si conceptul de „fermier activ”.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos