Acasă Politic Lider PSD: Gabriela Firea se pregateste sa preia PSD. „Firea te strange...

Lider PSD: Gabriela Firea se pregateste sa preia PSD. „Firea te strange usor, usor, ca sarpele Kaa. Ciolacu nu mai exista, azi o vezi doar pe Firea la TV”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Gabriela Firea se pregateste sa preia conducerea PSD in anul 2021, iar apoi vizeaza Presedintia Romaniei, a dezvalui un lider PSD pentru postul Europa Libera. Iata care ar fi planurile pe urmatorii ani ale nevestei lui Pandele.

PSD este cuprins de o noua mare tulburare, numerosi baroni PSD, in special cei din Moldova, incearca sa il debarce pe Marcel Ciolacu. Printre numele des vehiculate sa ii ia locul lui Ciolacu este cel al Gabrielei Firea, insa aceasta are alte calcule. Paul Stanescu, eminenta cenusie a actualei conduceri a PSD, este acum printre principalii apropiati ai primarului Capitalei.

„Paul (n.r. – Stanescu) are o relatie speciala cu Firea. El l-a convins pe Dragnea sa o propuna pentru Primaria Capitalei in 2016 si a semnat alaturi de ea Scrisoare din toamna lui 2018 privind plecarea lui Dragnea din fruntea PSD. Amandoi s-au temut ca o sa fie exclusi din PSD de Dragnea si Dancila si cei doi se sfatuiesc des. Paul Stanescu a fost cel care i-a spus lui Firea sa nu atace acum inaintea alegerilor si sa astepte sa castige Primaria Capitalei. Stanescu i-a transmis lui Firea ca daca va castiga Primaria Capitalei are toate sansele sa devina presedintele PSD la Congresul ordinar de anul viitor. Firea trebuie sa astepte sa castige la marele Congres, nu la asta, care oricum nu conteaza foarte mult”, a spus un lider din conducerea PSD.

Primarul Capitalei se afla in acest moment intr-o campanie puternica pentru castigarea celui de-al doilea mandat. Ea a negociat si o alianta la nivelul Bucurestiului cu Victor Ponta, chiar daca la nivel national relatiile intre PSD si ProRomania nu sunt foarte bune.

Gabriela Firea a anuntat ca il sustine pe Marcel Ciolacu pentru functia de presedinte PSD si pe Paul Stanescu pentru functia de secretar general. Pozitia sa nu a fost pe placul liderilor de organizatii care au inceput atacul la adresa lui Ciolacu, dar planul lui Firea este cunoscut in partid.

„Firea a invatat ca nu trebuie sa atace rapid. Ea ataca lent, te strange usor, usor, ca sarpele Kaa, te hipnotizeaza, iti promite sustinere. Dupa ce este convinsa ca si-a indeplinit obiectivul, ataca decisiv si fara mila. Ciolacu nu ar avea o sansa in fata ei, dar ea vizeaza sa ajunga presedintele Romaniei si, de aceea, este prudenta. Daca deschizi televizorul astazi o vezi pe Firea, Ciolacu nu exista”, este pozitia unui alt lider de organizatie PSD, citat de Europa Libera.

Exista insa si lideri PSD de organizatie care nu o sustin pe Firea. Ei ii reproseaza acesteia ca are un comportament „dictatorial, dupa model Dragnea”, iar o alta problema o constituie faptul ca este casatorita cu Florentin Pandele, primarul orasului Voluntari. Acesta a plecat din PSD cu scandal, dupa ce in 2010 a candidat chiar pentru functia de presedinte al partidului.