Acasă Sanatate LICOAREA MAGICA produsa de un ROMAN, dupa o RETETA SECRETA a unui...

LICOAREA MAGICA produsa de un ROMAN, dupa o RETETA SECRETA a unui EPISCOP!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un roman obisnuit din Satu Mare, pe numele sau Iosif Bondici produce un tip de palinca magica realizata dupa o reteta secreta a unui episcop din Ungaria.

Profesorul satmarean Iosif Bondici (51 de ani) stie secretele realizarii palincii din nuci, o licoare extraordinara a carei reteta a aflat-o la inceputul anilor 2000, in Ungaria.

Pe atunci, barbatul muncea in vacanta, alaturi de niste prieteni, pe mosia unui episcop romano-catolic din Debrecen, Ungaria. Ei culegeau visine si nuci, din care episcopul facea palinca. Iosif Bondici spune ca l-a rugat pe episcop sa ii spuna reteta si, intr-un final, acesta i-a dezvaluit-o, facandu-l sa promita, insa, ca nu o va transmite altora si, mai ales, ca nu va face afaceri cu aceasta reteta decat dupa moartea episcopului.

„Episcopul avea vreo 50 de hectare de nuci, iar intr-o zi nu m-am mai putut abtine si l-am intrebat ce face cu ele. Atunci m-a dus intr-o pivnita imensa, unde erau niste cazane, si mi-a dat sa gust din aceasta palinca. La scurt timp, mi-a dat si reteta, dar au trecut ani buni pana cand sa o si produc. I-am promis ca voi face asta doar dupa moartea lui”, explica Iosif Bondici.

Sursa: adevarul.ro