Darius Valcov este noul ministru al Bugetului dupa ce in prealabil a depus juramantul de investitura. Evenimentul a avut parte de cateva piedici, fiind amanat din cauza disputelor Basescu – Ponta.

Joi dimineata, dupa juramant, Basescu i-a spus lui Valcov:

„Sa fiti un ministru al Romaniei, nu al intereselor electorale”

Evenimentul a avut loc in prezenta sefului statului, a premierului si a presedintelui Camerei Deputatilor.

Premierul Ponta participa, joi, la Palatul Cotroceni, la ceremonia de investire a ministrului delegat pentru Buget, Darius Valcov, inceperea sedintei de Guvern, anuntata pentru ora 10.30, fiind programata sa inceapa dupa terminarea evenimentului de la Cotroceni.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, nu a fost prezent la eveniment.

Ministrii s-au reunit joi la Palatul Victoria pentru sedinta de Guvern, care fusese programata de miercuri pentru ora 10.00, iar ulterior, joi dimineata, a fost reprogramata pentru 10.30, cu doar o jumatate de ora inaintea ceremoniei de investire a ministrului delegat pentru Buget.

Basescu: Sa fiti un ministru al Bugetului al Romaniei, nu al intereselor electorale

Presedintele Traian Basescu i-a spus, joi, noului ministru al Bugetului, Darius Valcov, ca ii adreseaza rugamintea sa fie ”un ministru al Bugetului al Romaniei, si nu un ministru al Bugetului al unor interese electorale”, presedintele spunandu-i acestuia ca stie ca e un om hotarat.

Presedintele a avertizat, la ceremonia de depunere a juramantului de catre Darius Valcov, ca, daca Romania nu isi va respecta angajamentele asumate prin Tratatul fiscal, aprobat de Parlament, ”riscul de derapaj economic este major”.

”Ma adresez dumneavoastra cu rugamintea sa fiti un ministru al Bugetului al Romaniei, si nu un ministru al Bugetului al unor interese electorale. Va cunosc de mult, stiu ca sunteti un om hotarat si sper sa puneti interesele Romaniei deasupra oricaror alte interese si sa va subordonati activitatea legii”, i-a spus Traian Basescu lui Darius Valcov.

Seful statului i-a mai spus noului ministru ca, daca va considera vreodata necesar sa il consulte, sa o faca, pentru ca in mod cert va avea ce afla de la el.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.