Acasă Sanatate Leon Danaila ne avertizeaza: „O boala este formata 50% din stare organica...

Leon Danaila ne avertizeaza: „O boala este formata 50% din stare organica si 50% din stare psihica! Depresia poate duce pana la cancer”!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Profesorul doctor Leon Danaila a dezvaluit care este puterea gandirii pozitive si despre cat de importanta este autosugestia in vindecarea unor boli.

”O boala este formata 50% din stare organica si 50% din stare psihica. Oamenii optimisti au un sistem imunitar foarte bun, pe cand cei pesimisti se imbolnavesc mult mai repede. O stare depresiva poate duce pana la cancer, uneori.”

Academicianul Leon Danaila are la activ peste 40.000 de operatii pe creier. Experienta sa profesionala se intinde pe mai bine de o jumatate de secol. „Nimeni nu va mai atinge aceasta cifra pentru ca nu mai sunt conditii. Acum sunt sectii de neurochirurgie in fiecare spital judetean. Eu eram singur”.

Pe langa operatii, prof. dr. Leon Danaila are realizari si in cercetare. „Am descoperit o celula in 2005, impreuna cu neurobiologul Viorel Pais”. De unde a pornit ideea acestei cercetari? „in creier, in organism, exista trei circulatii: arteriala, venoasa si limfatica. Creierul nu are circulatie limfatica. Ei bine, aceasta circulatie limfatica are un rol in apararea creierului. si am spus: daca creierul nu are circulatie limfatica trebuie sa aiba altceva care sa suplineasca acest rol. Ca nu exista in natura sa te lipsesti: bucata asta de cap sa nu aiba circulatie limfatica. De la asta am pornit si am descoperit o celula. Nu stiu daca asta are legatura chiar cu circulatia limfatica. Dar ea protejeaza. Noi i-am dat numele de cordocit”, povesteste profesorul.

”Creierul uman este cea mai complexa materie din univers. Nu e dezlegata nici 25%”. Leon Danaila, academician neurochirurg.

Sursa: doctorulzilei