Acasă Sanatate Leon Danaila da cartile pe fata! Daca ai credinta poti sa te...

Leon Danaila da cartile pe fata! Daca ai credinta poti sa te vindeci!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

 

Neurochirurg Leon Danaila a explicat cat de importanta e starea psihica si credinta in Dumnezeu, atunci cand ne luptam cu boala. Bolnavii care sunt optimisti si au credinta, au un sistem imunitar mai puternic si pot lupta mai usor cu boala, spre deosebire de cei pesimisti si deprimati.

”Daca o persoana este receptiva si are credinta in Dumnezeu, imunitatea organismului creste. Daca ai credinta poti sa te vindeci. Ajuta, de asemenea, si daca cei apropiati sau medicul il imbarbateaza pe bolnav si daca el e optimist. Pentru ca o boala este 50% stare organica si 50% stare psihica. De aceea e bine sa fim optimisti si sa nu dam importanta lucrurilor marunte. Bolnavii pesimisti au un sistem imunitar mai slab, iar depresia poate duce chiar pana la cancer”, a explicat Acad. Danaila.

Oamenii optimisti au un sistem imunitar foarte bun, pe cand cei pesimisti se imbolnavesc mult mai repede. O stare depresiva poate duce pana la cancer, uneori.”

Academicianul Leon Danaila are la activ peste 40.000 de operatii pe creier. Experienta sa profesionala se intinde pe mai bine de o jumatate de secol. „Nimeni nu va mai atinge aceasta cifra pentru ca nu mai sunt conditii. Acum sunt sectii de neurochirurgie in fiecare spital judetean. Eu eram singur”.

Pe langa operatii, prof. dr. Leon Danaila are realizari si in cercetare. „Am descoperit o celula in 2005, impreuna cu neurobiologul Viorel Pais”. De unde a pornit ideea acestei cercetari? „in creier, in organism, exista trei circulatii: arteriala, venoasa si limfatica. Creierul nu are circulatie limfatica. Ei bine, aceasta circulatie limfatica are un rol in apararea creierului. si am spus: daca creierul nu are circulatie limfatica trebuie sa aiba altceva care sa suplineasca acest rol. Ca nu exista in natura sa te lipsesti: bucata asta de cap sa nu aiba circulatie limfatica. De la asta am pornit si am descoperit o celula. Nu stiu daca asta are legatura chiar cu circulatia limfatica. Dar ea protejeaza. Noi i-am dat numele de cordocit”, povesteste profesorul.

Sursa: Doctorulzilei