Acasă Life Dezvoltare Personala Lectie de viata! Tehnica la indemana oricui care vindeca sufletul!

Lectie de viata! Tehnica la indemana oricui care vindeca sufletul!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In aceasta epoca a schimbarii continue si a efortului de adaptare care vine odata cu ea,oamenii se simt din ce in ce mai derutati.

Unii dintre ei se imbolnavesc din cauza stresului continuu, altii isi schimba mentalitatea,devenind reci,insensibili etc. Aceste schimbari apar,fireste,in functie de capacitatea fiecaruia de a se adapta vremurilor capitaliste sau nu,conservand astfel, aceleasi tipare si conditionari pe care le stiu de vreme indelungata.

Destul de putini dintre ei (numarul este in crestere,din fericire) isi modeleaza psihicul in asa fel incat devin foarte flexibili. in situatiile de criza, acestia sunt cu adevarat binefacatori. Cum ajung acesti oameni sa se adapteze tuturor incercarilor la care sunt supusi zilnic fara a fi deloc sau aproape deloc afectati ?

Secretul echilibrului este ascultarea celorlalti

Asa cum spuneam mai sus, majoritatea oamenilor simt efectele stresului cotidian si apeleaza la tratamente,unele costisitoare, cauta artficii pentru a gasi echilibrul interior in iesiri cu prietenii sau in natura, altii se duc la psiholog. Orice metoda ar aplica, echilibrul pare sa nu se instaleze. Ceilalti, cei puternici, apeleaza la o metoda simpla, la indemana tuturor si extrem de utila : converseaza cu apropiatii,dar mai mult asculta decat vorbesc.

Aceasta tehnica, a ascultarii, are efecte extrem de benefice din toate punctele de vedere. Pe de o parte, daca ascultam pe celalalt,chiar daca ne povesteste lucruri sau intamplari triste, el se elibereaza,iar noi incepem sa gandim solutii pentru el.

in felul acesta, creierul nostru este ocupat cu gasirea solutiei pentru prietenul nostru si,de cele mai multe ori, o gasim pe cea mai buna ! Asa cum spuneam, prietenul nostru se elibereaza de ceea ce a avut pe suflet si incepe sa se vindece de suferinta. Pentru a nu exista pericolul « incarcarii » cu problemele celorlalti, ascultatorul trebuie sa se detaseze de situatia in cauza si sa o priveasca exact ca pe un film la care ia parte pentru cateva momente. Dupa aceea, filmul se termina si problema este uitata.

Pe de alta parte, odata cu eliberarea de tensiunea pe care a avut-o,povestitorul se simte mai bine si cauta sa pastreze legatura cu prietenul care l-a ascultat la nevoie si,data viitoare, el este mai puternic si incearca sa-si ajute binefacatorul ,in caz ca acesta ar avea nevoie de a fi ascultat.

In felul acesta, au loc schimburi de idei si de solutii. Unele dintre ele sunt adevarate miracole,mai ales pentru o persoana singura si fara nici un ajutor. Este foarte important sa stim cand sa vorbim,dar sa stim si cand sa ascultam.

Pentru sufletul nostru, creat din divinitate, faptul de a asculta este exact drumul lui. Dumnezeu ne vorbeste mereu,in felul Lui,dar ceea ce ne spune El nu se poate afla decat in tacere, intr-o eterna ascultare.

La scara redusa, oamenii fac acelasi lucru, cu deosebirea ca nu suntem atotcunoscatori si nu putem gasi solutii pentru toate. Mai avem o alta solutie,insa, aceea de a cere indrumare divina cand nu stim ceva,care va veni la momentul potrivit, in tacere. Deci trebuie sa invatam sa ascultam pentru a primi cele mai bune indrumari venite direct de la Creator, pentru a ne vindeca atat pe noi,cat si pe ceilalti .

Sursa: Secretele

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos