Intr-o zi, profesorul le-a cerut elevilor sa scrie pe o bucata de hartie numele tuturor persoanelor pe care le urasc. Cand au facut acest lucru , profesorul le-a spus sa aduca a doua zi la scoala  o punga cu atatea rosii cate nume s-au regasit in lista lor. Unii copii au adus o punga cu doua rosii, altii cu trei , cinci sau chiar zece rosii.

Mai departe profesorul le-a cerut elevilor sa poarte cu ei aceste rosii peste tot timp de doua saptamani. Dar, dupa cateva zile, copiii au inceput sa se planga de mirosul urat cauzat de putrezirea legumelor.

Cei care aveau cate o duzina de rosii au spus ca le este imposibil sa le mai care dupa ei, din cauza mirosului prea ascutit si puternic. O saptamana mai tarziu, profesorul a adunat clasa si inca o data a ascultat plangerile lor.
Dupa care a spus:

-Rosiile sunt asemanatoare cu ceea ce purtati in  in inimile voastre atunci cand nu va plac unii oameni. Ura corodeaza sufletul si il face bolnav. in cazul in care nu puteti suporta mirosul de rosii stricate de o saptamana, imaginati-va ” aroma ” de amaraciune si furie pe care le purtati in inima in fiecare zi!

Inima – este o gradina frumoasa, care trebuie sa fie curatata in mod regulat de buruieni, si sa invete sa ierte pe cei care au  infuriat-o . Acest lucru elibereaza spatiu in ea pentru lucrurile cu adevarat bune.

Traieste-ti  viata din plin, si ia tot ce-i mai bun.

Sursa: eustiu.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.