Acasă Life Dezvoltare Personala Lectie de viata! Nu uitati nicicand de cei din spatele vostru!

Lectie de viata! Nu uitati nicicand de cei din spatele vostru!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Aceasta poveste are ca personaj principal un profesor, care si-a dorit sa isi invete elevii o lectie importanta…..

A vrut sa le demonstreze faptul ca educatia este un real privilegiu si ca trebuie sa fie recunoscatori pentru acest privilegiu. Cum si-a dat seama ca o simpla prezentare ii va plictisi, s-a gandit sa procedeze diferit. Rezultatul va poate surprinde!

Profesorul a avut nevoie de un cos de gunoi si de o foaie de hartie, pentru fiecare elev in parte. Le-a explicat faptul ca ei vor reprezenta populatia tarii in acest experiment si ca fiecare are posibilitatea de a se imbogati sub aceasta forma. Pentru a face asta, hartia trebuia mototolita si aruncata in cos, ramanand in pozitia pe care o avea in banca.

Elevii au facut ceea ce le-a cerut profesorul.

Cu totii au impaturit hartia si au incercat sa o arunce in cosul, pe care profesorul il plasase in mijlocul clasei. Rezultatul a fost cel la care se astepta: studentii din fata nu au avut nicio problema in a nimeri cosul, iar cei din spate au ratat, nimerindu-i doar pe colegii din fata lor, nu si cosul.

In acel moment, profesorul le-a explicat „Cu cat sunteti mai aproape de cosul de gunoi, cu atat sunteti mai privilegiati.” Desigur ca studentii care stateau in primele randuri nu s-au plans de faptul ca jocul nu fusese corect, insa cei din spate au facut-o! Elevii din primele randuri erau interesati doar sa isi duca la bun sfarsit misiunea, fara sa le pese ca erau in avantaj fata de cei din randurile din spate.

Dupa ce elevii din spate au tot incercat sa nimereasca, fara sa ajunga la un rezultat, profesorul a inceput sa le explice „ cu totii ati vazut faptul ca elevii din spate nu au putut nimeri cosul. Voi, cei din fata, sunteti in avantaj fata de cei din spate, blocandu-le in acelasi timp traiectoria. Unele hartii s-au izbit de voi, fara sa va dati seama.

Ar trebui sa aveti grija ca atunci cand sunteti in avantaj, sa va ingrijiti si de cei din spate. Educatia este un privilegiu asemanator, pe care trebuie sa-l valorificati.

Folositi-l pentru a realiza lucruri marete, insa nu uitati nicicand de cei din spatele vostru. Poate ca le stati in cale fara sa stiti asta.”

Cata intelepciune poate cuprinde acest simplu joc. Nu considerati niciodata ca educatia vi se cuvine si nu uitati niciodata de cei care nu au ocazia sa se bucure de ea.

Sursa: Secretele, Autor Petrut

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos