Acasă Stirile zilei Lectie de viata de la parintele Savatie Bastavoi! Cel mai mare dar...

Lectie de viata de la parintele Savatie Bastavoi! Cel mai mare dar pe care il puteti face copiilor vostri e sa nu le stricati inocenta de a crede!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

„In fiecare an de Anul Nou imi amintesc de parintii mei. Am trait sarac, dar cu multe povesti, in virful dealului, la poalele padurii, unde pasarile, luna si umbrele copacilor care cadeau pe zapada argintie erau singurii nostri vecini.

Tata se intindea pe spate, iar eu cu sora-mea ne urcam pe soba si faceam competitie de sarit pe abdomenul tatei. Asa stiam noi ca avem un tata puternic pe care nici un tilhar venind din intuneric nu l-ar fi putut birui. In toata aceasta harmalaie, tata ne oprea si, ridicindu-se, zice: „Mi se pare ca am auzit ceva afara, ia sa vad daca n-o fi Mos Gerila”. Iesea si se intorcea cu o fata de perna plina cu mandarine si cadori. „Eh, iar l-am scapat, n-am fost atenti! Dar i-am gasit sacul ascuns in caruta cu fin”.

Aveam zece ani si inca mai credeam ca Mos Gerila doarme in padurea de la Hirjauca invelit cu vreascuri. Daca ati sti de cite ori l-am cautat, doar ca vara, cind era placut de colindat padurea. Si cum oare ajungeau mandarinele, care se gaseau in acea vreme doar la Moscova, in casuta noastra saraca. Si un binoclu din cele de dus la spectacol mi-a adus odata Mos Gerila.

Acum copiii stiu de la trei ani ca nu exista povesti. Eu zic ca cel mai mare dar pe care il puteti face copiilor vostri e sa nu le stricati inocenta de a crede. Are grija viata sa ne invete scepticism. Odihneste, Doamne, pe tatal mei si da-i sanatate mamei mele. La multi ani tuturor! si sa stiti, copiii au dreptate, la mall mosii nu sint adevarati! Cel adevarat doarme in padure la Hirjauca invelit cu vreascuri”, a scris parintele Savatie Bastavoi pe Facebook.