Acasă Life Dezvoltare Personala Lectie de viata! Ce se intampla cu prietenii cand imbatranim! Nu trebuie...

Lectie de viata! Ce se intampla cu prietenii cand imbatranim! Nu trebuie sa intram in panica!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

De-a lungul timpului relatiile de prietenie evolueaza, se schimba, ceea ce este normal. Daca am inceput sa remarcam ca pastram un contact regulat cu mai putine persoane decat acum 10 ani, nu este cazul sa ne facem probleme.

Pe masura ce imbatranim, avem tendinta sa ramanem prieteni doar cu cei care ne inteleg cu adevarat.

Relatiile sincere si profunde sunt rare, mai ales in vremurile actuale, dar exista probabilitatea ca oamenii care ne sunt inca prieteni sa ne fie fideli si ca prietenia cu ei sa reziste tuturor incercarilor timpului. Voi trece in revista cateva aspecte pe care le intalnim imbatranind. Ele ne vor ajuta sa intelegem ca pierderea prietenilor este ceva natural si, in cea mai mare parte, inseamna un lucru bun.

Nu mai toleram lipsa de sinceritate

Cand eram tineri, eram mai dispusi sa inchidem ochii asupra greselilor oamenilor cu care ne intalneam, concentrandu-ne mai curand pe alte calitati, cum ar fi energia/vitalitatea sau personalitatea lor. Imbatranind, avem mai putina rabdare fata de persoanele nesincere si nu ne mai plac relatiile mai putin profunde. Varsta ne invata ca e mult mai bine sa avem cativa prieteni onesti decat multi si superficiali. Acum, un dialog sincer este prioritatea noastra in relatiile interpersonale si asta e un lucru bun.

Avem mai putin timp

Ma refer la timp de socializare. Un timp ce necesita o evaluare mai corecta. Nu avem nevoie de persoane pe care nu le apreciem si invers. Vrem sa economisim timp pentru cei care conteaza cu adevarat pentru noi si in care avem incredere. A pierde pe cineva care nu se incadreaza exigentelor noastre nu constituie o problema grava.

Prietenii adevarati nu te parasesc la greu

Personal, i-am simtit pe unii ce pretindeau a-mi fi prieteni ca s-au indepartat de mine de la prima problema grea cu care ma confruntam. Nu am disperat, fiindca, din fericire, am avut si prieteni care mi-au stat alaturi la bine si la greu. Acestora le-am impartasit multe experiente si astfel intre noi s-a creat o legatura stransa. in acest caz, mie sau oricaruia dintre noi nu ne mai trebuie nimic in plus.

Avem o experienta bogata in spate 

Am invatat pana in ce punct este bine sa ne bazam pe prieteni pentru a ne oferi sustinere atunci cand se impune. Aceasta experienta ne arata, cum spuneam, pe cine putem sa ne bizuim cu adevarat, desi vom constata ca-i vom numara pe degete.

Ne protejam mai mult

Nu mai putem ca inainte sa ne expunem viata personala, devenim mai retinuti. O facem doar cu cei in care avem cea mai mare incredere.

Nu mai avem aceeasi energie ca sa ne facem noi relatii

Si totusi, cand nu te astepti, o noua prietenie se poate infiripa. iti pui din nou rabdarea la incercare si vezi daca persoana care intra in viata ta se potriveste gusturilor tale. Cu putin timp in urma, s-a intamplat sa descopar pe cineva care, deocamdata, nu mi-a creat niciun fel de grija ca nu va fi ceva de durata. Sunt convinsa ca persoana respectiva ar fi prima, excluzand familia, ce mi-ar intinde acea mana de ajutor, daca va fi cazul. Cred ca pe lumea asta nu toti au uitat cine sunt si ca vor fi dornici sa imbatraneasca frumos, ramanandu-ne alaturi.

Nu va panicati daca simtiti ca numarul prietenilor a scazut si va scadea continuu.

Suntem aceeasi oameni, numai ca acum stim ce vrem de la viata si de cine sa ne apropiem.

Sursa: Secretele

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos