Acasă World Descoperirea care schimba istoria crestinismului! Unde s-au nascut si au propavaduit apostolii...

Descoperirea care schimba istoria crestinismului! Unde s-au nascut si au propavaduit apostolii Petru, Andrei si Filip!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Arheologi israelieni si americani cred ca au gasit locul unde s-a nascut si a trait apostolul Petru si alti doi apostoli care l-au insotit pe Iisus pe malul lacului Tiberiada, in regiunea de nord a Israelului, a precizat un membru al echipei de cercetare pentru AFP, luni.

Mordehai Aviam de la Kinneret College, un institut universitar situat pe malul lacului Tiberiada, crede ca cele doua campanii de sapaturi pe care le-a realizat impreuna cu colegii americani au dus la descoperirea localitatii romane antice Julias. Potrivit istoricului roman Iosif Flavius, Julias a fost construita in jurul anului 30 pe ruinele asezarii Betsaida, un sat de pescari de pe malul lacului Tiberiada, unde, potrivit Evangheliilor, Petru, fratele lui, Andrei, si Filip, trei dintre cei 12 apostoli, s-au nascut si au trait.

Arheologii incercau de mult timp sa localizeze Julias luand in calcul trei situri diferite.

Unul dintre aceste situri, singurul in care se facusera sapaturi si identificat ca un „candidat valabil”, potrivit lui Mordehai Aviam, este acum pus sub semnul intrebarii in urma excavarilor recente efectuate pe unul dintre cele doua situri neexplorate, a adagat acesta.

Arheologii au ajuns cu sapaturile pana la nivelul perioadei romane. „Am scos la iveala fragmente ceramice, monede, precum si urmele unei bai publice, ceea ce demonstreaza ca nu este vorba de un satuc, ci de localitate care ar putea fi Julias”, spune arheologul.

Dovezile gasite ne fac sa credem ca acest sit ar putea fi situat pe amplasamentul asezarii Betsaida, a adaugat acesta.

Mordehai Aviam spera ca viitoarele sapaturi care vor permite explorarea pana in perioada iudaica ii vor confirma presupunerile.

Situl nu va fi deschis deocamdata publicului, a mai spus acesta.

Sursa: Agerpres

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos