Acasă Life Dezvoltare Personala Lectia de viata pe care trebuie sa o inveti acum ca sa...

Lectia de viata pe care trebuie sa o inveti acum ca sa nu-ti plangi de mila la batranete!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un batran sa mutat cu fiul lui, nora si nepotul de patru ani.
Mainile batranului tremurau, vederea era incetosata si urca treptele cu greu.
Familia manca impreuna la masa. Cu toate acestea, cu mainile tremurand si cu ochii i-a cazut lingura pe podea. Cand s-a inteins sa ia sticla, laptele s-a varsat pe fata de masa. Fiul si nora s-au iritat cu atata mizerie.
– Trebuie sa facem ceva cu privire la tatal – a spus nora.
– M-am saturat de lapte varsat, de mancatul lui zgomotos cu gura deschisa si de mancare pe podea.
Asa ca au decis sa puna o masa mica in coltul bucatariei. Bunicul a mancat singur, in timp ce restul familiei a mancat la masa mare din living cu satisfactie.
Deoarece Bunicul a spart cateva vase din greseala, hrana lui a fost servita intr-un bol de lemn. In cazul in care familia s-ar fi uitat la bunicul care statea singur ar fi observat ca, uneori, avea lacrimi in ochi. Totusi, singurele cuvinte pe care cei doi le-au avut pentru el erau vorbe aspre cand scapa alimente pe podea.
Baiatul de patru ani a privit totul in tacere.
Intr-o seara inainte cina, tatal a observat ca fiul sau se juca pe podea, cu resturi de lemn. El a intrebat copilul cu glas dulce:
– Ce faci?
Baiatul a raspuns dulce:
– Oh, Eu fac un castron mic pentru tine si mama sa mancati, atunci cand voi fi mare.
Copilul de patru ani a zambit si sa intors la locul de munca.
Aceste vorbe au lovit atat de tare in parinti incat acestia au ramas fara cuvinte. Apoi au inceput sa curga lacrimi pe obrajii lor. Desi nu au scos un cuvant, au stiut ce trebuie facut.
In acea seara sotul a luat mana bunicului si l-a condus usor inapoi la masa familiei. De atunci si pana la sfarsitul zilelor sale a mancat fiecare masa cu familia. Si fiul si nora pareau sa aiba grija mai mult atunci cand o furculita cadea, cand varsa laptele, sau daca fata de masa era murdara.

<<<<<<< >>>>>>>

MORALA

Intr-un mod pozitiv, am aflat ca, indiferent ce se intampla, sau cat de rau ni se pare ziua de azi viata merge mai departe, si maine va fi mai bine.
Am invatat ca putem cunoaste o persoana mai bine dupa modul in care ea se comporta cu trei lucruri: intr-o zi ploioasa, cand are un bagaj pierdut si s-au cand instalatia unui pom de Craciun il deranjeaza la ochi.
Am invatat ca nu conteaza ce fel de relatie ai cu parintii tai, in mod sigur iti va fi dor de ei atunci cand te parasesc.
Am invatat ca „stiu cum sa castig” in viata nu este acelasi lucru cu „stiu cum sa traiesc.”
Am invatat ca viata uneori ne da o a doua sansa si ca viata nu este numaidin a primi, dar, de asemenea, din a da.
Am invatat ca, daca vom cauta fericirea s-ar putea sa treaca pe langa noi. Dar daca ne vom concentra atentia asupra familiei, prieteni, munca, nevoile altora, si sa incercam sa fim mai buni, fericirea ne va gasi negresit.
Am invatat ca, atunci cand ne-am decis sa facem ceva cu inima deschisa, de obicei, am luat decizia corecta. Si ca atunci cand simtim durerea, nu trebuie sa fie o durere pentru altii.
Am invatat ca avem nevoie in fiecare zi sa ajutam pe cineva. Oameni care primesc o atingere umana, care primesc o imbratisare calda, sau doar un pat prietenos iti pot fi vesnic recunoscatori.
Am aflat ca mai avem inca multe de invatat.
Si am aflat ca oamenii vor uita ceea ce am spus, vor uita ceea ce am facut, dar nu vor uita niciodata cum i-am tratat.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos