Farmaciile vand cel mai adesea medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), cum ar fi ibuprofenul sau diclofenacul, care sunt extrem de utilizate pentru tratarea durererii si a inflamatiei.

Multi oameni aleg calea cea mai usoara si ajung sa foloseasca ibuprofenul, un medicament care opreste imediat durerea.

In timp ce astfel de medicamente pot fi o solutie rapida pentru a calma durerea, ele nu abordeaza cauza principala a durerii si inflamatiei. Ele pur si simplu mascheaza simptomele. Si acesta nu este singurul inconvenient.

Medicamente antiinflamatoare nesteroidiene sunt asociate cu numeroase efecte secundare. Deteriorarea ADN-ului, hipertensiune arteriala, anemie, riscul de avort spontan, risc crescut de atac de cord si moarte subita de cauza cardiaca, gripa si pierderea auzului, noteaza bzi.

Alternative naturale la Ibuprofen, dovedite stiintific
Ghimbir Capsule (250 mg, de 4 ori pe zi)
Un studiu din 2009 a constatat ca ghimbirul sub forma de capsule este la fel de eficace ca acidul mefenamic si ibuprofenul in ameliorarea durerii la femeile cu dismenoree primara sau durerea asociata cu ciclului menstrual (4)

Busuioc sfant (tulsi)
Un alt studiu a constatat ca busuiocul sfant, de asemenea, cunoscut sub numele de Tulsi, contine compusi antiinflamatori cu efecte similare ibuprofenului, naproxenului si aspirinei.

Turmeric
Extractele de turmeric sunt la fel de eficiente ca ibuprofenul pentru tratamentul osteoartritei genunchiului si provoca mai putine probleme gastrointestinale, de asemenea.

Cirese si fructe de padure
Un alt studiu a constatat ca anthrocyanins, extrase din zmeura si cirese dulci, au fost la fel de eficace ca ibuprofenul si naproxenul la suprimarea inflamatiei.

Acizii grasi Omega-3
Un studiu a constatat ca o doza de acizi grasi omega-3 (intre 1200-2.400 mg pe zi) este la fel de eficace ca si ibuprofenul in reducerea durerii cauzate de artrita si asta fara efecte secundare.

Si lista poate continua. Alti compusi naturali care s-au dovedit a fi la fel de eficiente – unii obtinand chiar scoruri mai bune decat ibuprofenul in reducerea durerii si a inflamatiei includ:
– utilizarea topica a produselor pe baza de arnica;
– o combinatie de astaxantin, Ginkgo biloba si vitamina C;
– Panax Ginseng;
– sunatoare;
– ulei de masline.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.