Cand ne nastem venim cu un oarecare bagaj care ne va influenta si isi va pune amprenta pe tot parcursul vietii.

Istoricul familial poate da indicii serioase despre mostenirea ta genetica, dar la fel de importante sunt si ordinea in care te-ai nascut, greutatea pe care ai avut-o la nastere si cati ani avea mama ta in acel moment.

Vezi la ce este predispus daca aveai mai mult de cinci kilograme

Daca atunci cand te-ai nascut aveai mai mult de 5 kilograme si mai puțin de 2,5 kilograme, ai un risc mai mare de a suferi de probleme cu vederea, de auz sau cognitive, potrivit prevention.com. Aceste afecțiuni pot aparea in prima parte a vieții, susțin cercetatorii britanici, care au analizat mai bine de 400.000 de oameni. Specialistii de la Universitatea din Manchester susțin ca problemele cognitive si senzoriale pot aparea deoarece nu ai primit nutrienții necesari inainte de nastere, noteaza unica.

Efectele varstei mamei asupra sanatatii tale

Daca mama ta avea peste 30 de ani atunci cand te-a nascut, riscul sa suferi de depresie sau anxietate la 20 de ani este mai mare, potrivit unui studiu al Asociației Americane de Psihologie. Femeile nascute de mame care aveau peste 30 de ani aveau un nivel de stres mai mare decat cele mai tinere. Autorii studiului au susținut ca legatura mama-fiica este afectata de diferența de 30 de ani, iar relația dintre cele doua este mai tensionata si mai stresanta. In plus, mamele in varsta au un risc mai mare de a suferi de probleme serioase de sanatate atunci cand fiicele lor sunt tinere, un alt factor care contribuie la apariția depresiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.