Acasă Sanatate Leacul din corpul uman! O descoperire despre celulele sangvine care poate revolutiona...

Leacul din corpul uman! O descoperire despre celulele sangvine care poate revolutiona medicina!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Corpul uman este un sistem biologic complex, pe care este imposibil sa-l cunoastem in cel mai mic detaliu. De aceea, dorinta de a descoperi noi si noi lucruri despre corpul uman va constitui intodeauna o prioritate pentru oamenii de stiinta.

Ultimele descoperiri cu privire la complexitatea corpului uman au adus in prim-plan patru tipuri de celule sangvine, care joaca un rol extrem de important in buna functionare a organismului, precum si in vindecarea multor afectiuni care macina omenirea.

Este vorba despre noi subtipuri de celule dendritice si doua noi subtipuri de monocite, precum si un tip de celule progenitoare dendritice.

Celulele dendritice joaca un rol crucial, creand legaturi cu sistemul imunitar innascut, care apara organismul de infectiile la nivelul pielii si sistemul imunitar adaptabil prin intermediul caruia sunt eliminati patogenii.

Celulele monocite au un rol diferit in sistemul imunitar. Reprezinta cel mai mare tip de globule albe si pot forma macrofagi care migreaza catre locul infectiei si consuma patogenii, inlaturandu-i astfel din organism.

Pentru analiza acestor noi celule atat de importante in evolutia medicinii, cercetatorii au utilizat genomica unicelulara, prin intermediul careia pot analiza diferentele dintre gene si celule. Anterior, diferite tipuri de celule imunitare au fost studiate si analizate pe baza unui set de markeri de pe suprafata lor. Aceasta noua tehnica este mai eficienta si poate identifica tipuri rare de celule necunoscute anterior.

Descoperirea acestor celule sangvine poate revolutiona tehnologia obtinerii celulelor stem. Oamenii de stiinta au demonstrat ca celulele stem pot fi realizate acum doar prin „socarea“ celulelor sanguine cu ajutorul unui acid, fortandu-le sa se transforme.

Specialistii in domeniu au aratat ca celulele sursa pot fi create rapid prin simpla scufundare a celulelor sanguine in acid. Acestea ar putea deveni o metoda eficienta utilizata pentru a vindeca o serie de boli grave, precum afectiunile cardiace si accidentele vasculare cerebrale.

Descoperirea este magnifica si reprezinta un pas major pentru programele care se ocupa cu producerea in laborator a organelor si a tesuturilor, o disciplina vitala in lupta impotriva unor afectiuni precum maladia Alzheimer, vatamarile maduvei spinarii, maladiile cardiace si artrita reumatoida, arata antenasatelor.