Acasă Stirile zilei La germani se poate: Parchetul cere ridicarea imunitatii presedintelui Germaniei

La germani se poate: Parchetul cere ridicarea imunitatii presedintelui Germaniei

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Scandalul de coruptie din jurul presedintelui Germaniei, Christian Wulff, a intrat intr-o noua etapa dupa ce Parchetul din Hanovra (nordul Germaniei) a cerut ridicarea imunitatii presedintelui.

Singurul impediment pentru lansarea procedurilor impotriva presedintelui republicii este ca deputatii Bundestag-ului (camera inferioara a Parlamentului) nu au votat inca ridicarea imunitatii.

Dupa o verificare exhaustiva a noilor documente si evaluarea articolelor din presa, parchetul din Hanovra estimeaza ca exista fapte suficiente pentru suspiciuni de incalcari ale legii sau de beneficii de avantaje ale lui Wulff

a explicat intr-un comunicat parchetul din capitala regiunii Saxonia inferioara.

Wulff a fost criticat aspru de la jumatatea lunii decembrie de presa germana, care il acuza de a fi profitat de pozitia sa de lider al guvernului din Saxonia inferioara pentru a obtine avantaje financiare diverse, incercand apoi sa ascunda aceste afaceri. De remarcat ca in Germania nu avem de-a face cu un „presedinte jucator”, iar functiile presedintelui sunt in principal onorifice, insa acesta este o autoritate morala.

Presedintele german a fost atacat fara menajamente pentru ca a ascuns un imprumut, a profitat de vacante gratuite din partea unor oameni de afaceri bogati, iar apoi pentru ca a incercat sa faca presiuni asupra jurnalistilor cu scopul de a impiedica publicarea informatiilor.

La mijlocul lunii ianuarie, justitia gernana a perchezitionat domiciliul fostului sau purtator de cuvant, concediat la 22 decembrie din cauza unor suspiciuni de coruptie pentru acte comise intre 2007 si 2009. El a fost atunci purtator de cuvant al lui Wulff care era liderul guvernului regional.