Acasă Sanatate La ce PERICOLE te expui daca abuzezi de ALCOOL in perioada varstei...

La ce PERICOLE te expui daca abuzezi de ALCOOL in perioada varstei mijlocii!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In cazul in care abuzezi de alcool in perioada varstei mijlocii vei putea avea pierderi de memorie in anii urmatori, potrivit cercetatorilor britanici.

Oamenii de stiinta au intervievat 6.542 de americani de varsta mijlocie in legatura cu obiceiurile privind consumul de alcool din trecut si le-au evaluat abilitatile mintale pe o perioada de opt ani, potrivit dailymail.co.uk.

In urma acestui studiu s-a demonstrat ca riscul de a dezvolta probleme serioase de memorie este mai mult decat dublu in cazul persoanelor care au avut probleme din cauza consumului de alcool.

Participantilor li s-a cerut sa raspunda la patru intrebari specifice: au simtit vreodata ca trebuie sa renunte la bautura?, i-au enervat oamenii care ii criticau ca beau?, s-au simtit vreodata rau sau vinovati pentru ca beau alcool?, au consumat alcool dimineata inainte de orice pentru a se calma sau pentru a scapa de mahmureala?

Studiul, realizat de cercetatorii de la University of Exeter Medical School, din Marea Britanie, arata ca persoanele care au recunoscut ca au consumat excesiv alcool la un anumit moment al vietii sunt de doua ori mai predispuse sa intampine probleme severe de memorie, dar, pentru ca cercetarea s-a bazat pe „autodenunt”, numarul acestor oameni ar putea fi chiar mai mare.

Insa, cercetatorii spun ca acest lucru nu inseamna ca oamenii trebuie sa se abtina de la consumul de alcool, ci ca trebuie sa il consume moderat.

De asemenea, cercetatorii spun ca acest studiu nu arata cauza si efectul si ca pot exista si alti factori care sa influenteze rezultatele obtinute.

Sursa: mediafax.ro