Klaus Iohannis tradat tocmai de la Sibiu! Nu va fi sustinut sa fie candidat la Presedintia Romaniei!

43

Presedintele USR, Dan Barna, a declarat, sambata, la Cluj, ca formatiunea sa va avea, foarte probabil, un candidat la presedintie.

„Cel mai probabil da, vom avea un candidat la alegerile prezidentiale de anul viitor, este o decizie pe care o vom lua in interiorul partidului. USR este un partid care isi propune sa conteze in politica romaneasca pe termen lung, ceea ce inseamna ca vom participa la toate ciclurile electorale cu candidati proprii. Principiul de functionare al partidului este de a avea candidati la toate alegerile la care participa pentru a-si consolida pozitia de partid semnificativ din politica romaneasca”, a declarat Dan Barna, raspunzand intrebarilor jurnalistilor.

El a mai spus ca pentru alegerile europarlamentare obiectivul USR este de a obtine 4-5 mandate.

Dan Barna, care este expert in fonduri europene, a fost membru al Guvernului Ciolos, unde a detinut functia de secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene condus de Cristian Ghinea, unul dintre principalii sai colaboratori din USR. Dan Barna a fost ales in decembrie 2016 deputat USR de Sibiu, iar in prezent este vicepresedinte al Comisiei pentru politica externa si membru in Comisia pentru fonduri europene.

Dan Barna a fost ales la congresul de la Poiana Brasov, presedintele Uniunii Salvati Romania cu 127 voturi din totalul de 191 valabil exprimate. Contracandidatul sau, Vlad Alexandrescu, a obtinut 50 voturi. Barna ar urma sa fie presedintele USR pentru un madat limitat de doi ani, un alt congres urmand sa fie organizat in primavara lui 2019, inaintea alegerilor europarlamentare.

sursa: AGERPRES

!-- Composite Start -->
Loading...
<