Presedintele Klaus Iohannis si sotia sa, Carmen Iohannis, au depus flori si au tinut un moment de reculegere in memoria victimelor atentatelor teroriste din 11 septembrie 2001, la memorialul de la Ground Zero, construit in locul Turnurilor Gemene.

Cei doi au depus trandafiri rosii si flori albe pe inscriptiile cu numele Ana Fosteris si Corina Stan.

„Am fost foarte miscat sa pasesc, la New York, pe locul fostelor Turnuri Gemene, acest spatiu al tragediei americane de la 11 septembrie 2001. Atunci, am fost cu totii martorii unui adevar dureros si ai unei lectii categorice: intoleranta aduce crima si terorismul trebuie combatut in fiecare zi. Lumea noastra nu trebuie sa mai cada prada urii, care rapeste vieti si mutileaza destine. In toti acesti ani, romanii si-au aratat solidaritatea cu poporul american nu din obligatie, ci din credinta ca libertatea este cea mai importanta valoare a omului si ca ranile unei natiuni pot fi alinate doar prin solidaritate si prin actiune concreta impotriva celor care atenteaza la valorile sale.”

Memorialul a fost vizitat vineri si de Papa Francisc, care efectueaza o vizita in SUA.

In 2011, la zece ani de la atentatele teroriste din 11 septembrie, pe locul fostelor Turnuri Gemene, americanii au deschis publicului un memorial. Pe locul fundatiilor fostelor turnuri au fost amenajate fantani uriase din piatra neagra in care apa curge continuu in pamant.

Pe parapetul metalic ce inconjoara monumentul sunt gravate numele celor peste 2.600 de victime ale atentatelor.

Presedintele Klaus Iohannis efectueaza pana miercuri o vizita oficiala in SUA, cu ocazia summitului ONU.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here