Klaus Iohannis s-a intalnit cu Papa Francisc! Vezi ca cadou i-a oferit Suveranului Pontif

Klaus Iohannis a ajuns la ora 11.25, ora Romaniei, la Vatican, fiind intampinat de garda elvetiana.

Presedintele Iohannis si sotia sa au fost primiti de Sanctitatea Sa, Papa Francisc, si i-au oferit Suveranului Pontif, in dar, o gravura cu orasul Sibiu si o moneda de aur.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, inainte de plecarea intr-o vizita oficiala la Sfantul Scaun, ca va adresa o invitatie Papei Francisc sa viziteze Romania, si ca spera ca aceasta sa aiba loc in 2018, aratand ca a avut o discutie si cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe, Preafericitul Daniel.

Click pe aceeasi tema:  Directorul general al Aeroporturi Bucuresti, demis in urma scandalului izbucnit dupa uciderea turistei japoneze

Seful statului a tinut sa precizeze ca ”dorinta noastra este, daca s-ar putea realizat o astfel de vizita, in anul 2018, care este un an deosebit de important pentru noi, pentru ca este anul in care sarbatorim 100 de ani de existenta a Romaniei moderne”.

Potrivit presedintelui Klaus Iohannis, Romania are, prin istoria si cultura sa, vocatia unei relatii speciale cu Sfantul Scaun, si dorinta este de a aprofunda in continuare aceasta colaborare excelenta, care s-a dezvoltat in ultimii 25 de ani.

Click pe aceeasi tema:  Klaus Iohannis: Am un mesaj pentru guvernanti: Jos mainile de pe DNA!

Vineri, presedintele Iohannis urmeaza sa aiba convorbiri tête-à-tête cu Cardinalul Pietro Parolin, Secretar de Stat al Suveranului Pontif.

Programul sefului statului la Vatican mai cuprinde vizitarea Bazilicii Sfantul Petru, depunerea unui buchet de flori si pastrarea unui moment de reculegere la mormantul Papei Ioan Paul al II-lea.

In cursul serii de vineri, seful statului va vizita Colegiul Pontifical „Pio Romeno” din Roma si va avea o intalnire cu studentii romani care studiaza in institutiile de invatamant pontificale din Roma.

Sursa: Mediafax

spre