Presedintele Klaus Iohannis le-a solicitat romanilor sa mearga la vot pe 5 iunie si a aratat ca este important ca acestia sa analizeze din ce partid vin candidatii, in contextul in care unele formatiuni „mimeaza” reforma interna.

„Incepe campania electorala pentru alegerile locale. Pe data de 5 iunie alegem primarul localitatii in care traim, alegem Consiliul Local si Consiliul Judetean. Aceste alegeri sunt foarte importante. Oamenii pe care ii alegem vor fi responsabili de destinul localitatii in care traim. Uitati-va bine la candidati! Uitati-va bine la candidati si ganditi-va daca cel preferat de dvs este un om integru, sa nu fie certat cu legea. Uitati-va bine daca este un bun gospodar, fiindca el va trebui sa raspunda de gospodarirea localitatii in care traiti. Uitati-va la echipa pe care o are in spate. Uitati-va la echipa de consilieri cu care vine. Uitati-va daca sunt oameni seriosi. Uitati-va la candidati si intrebati-i daca cunosc problemele localitatii dvs, daca vin cu solutii”, a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

In opinia sefului statului, este important de vazut si din ce partid vin candidatii. „Vor fi unii care vor incerca sa va spuna ca toate partidele sunt la fel. Nu este adevarat! Nu toti sunt la fel”, a spus Iohannis.

El a amintit ca in urma cu sase luni a cerut partidelor politice sa se reformeze. „Unii au luat-o foarte in serios, au inceput procesul de reforma interna. Altii mimeaza reforma. Este important si partidul din care provine candidatul”, a aratat Iohannis.

Seful statului le-a solicitat romanilor sa mearga la vot.

„Urmariti campania electorala, mergeti la adunarile electorale, intrebati candidatul dvs cum vede dezvoltarea localitatii, puneti intrebari incomode, evaluati-l, iar la sfarsit va rog sa mergeti la vot. Din patru in patru ani destinul localitatii dvs este in votul dvs. Exercitati-va acest vot!”, a conchis Iohannis.

„Candidatilor le spun: Faceti o campanie curata! Mergeti, expuneti programele electorale, vorbiti cu oamenii, aflati care sunt problemele lor, veniti cu solutii! Faceti o campanie centrata pe proiecte, nu pe scandal, nu pe mizerie”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

El le-a cerut autoritatilor sa isi faca datoria si sa organizeze alegerile impecabil.

Sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.