Presedintele Klaus Iohannis, care a participat duminica seara la deschiderea Festivalului „George Enescu”, afirma ca trebuie redat culturii si educatiei locul care li se cuvine intr-o societate puternica.

„Deschiderea de ieri seara a Festivalului International „George Enescu”, aflat la editia a XXII-a, reprezinta un nou prilej pentru Romania de a-si promova cultura si spiritul, gratie marelui nostru compozitor. Sunt convins ca, timp de trei saptamani, unul dintre cele mai importante evenimente culturale organizate la Bucuresti va reuni mii de iubitori de muzica clasica, de acasa si din întreaga lume. Trebuie sa redam culturii, si educatiei deopotriva, locul care li se cuvine într-o societate puternica”, scrie Iohannis, luni, pe pagina sa de Facebook.

Orchestra Romana de Tineret, avandu-l la pupitru pe maestrul Kristjan Jarvi, a deschis duminica seara cea de a XXII-a editie a Festivalului International „George Enescu”.

La editia din acest an a manifestarii vor fi prezenti aproximativ 2.500 de artisti straini si 500 de artisti romani, printre orchestrele care vor participa la eveniment numarandu-se San Francisco Symphony, Israel Philharmonic, dirijata de celebrul Zubin Mehta, Filarmonica din Viena, Orchestra Operei din Munchen, Staatskapelle Dresden, London Symphony Orchestra, Orchestra din Sankt Petersburg, Filarmonica din Monte Carlo, Orchestra din Amsterdam.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.